تبلیغات
از هر دری سخنی - مطالب هفته دوم خرداد 1391

تمام رویاهای ما میتوانند محقق شوند به شرط آنکه ما شجاعت دنبال کردن آنها را داشته باشیم


Admin Logo
themebox Logo
نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

خواب کافی و کنترل استرس و موفقیت در کاهش وزن...

///

///
ندا فاضل (کارشناس تغذیه)
خواب کافی و کنترل استرس و موفقیت در کاهش وزن

اگر می خواهید شانس خود برای کاهش وزن را افزایش دهید و در این راه موفق شوید، استرس روزمره خود را کاهش داده و به اندازه کافی بخوابید. مطالعه ای که اخیرا در مجله بین المللی چاقی منتشر شده نشان می دهد که افرادی که قصد کاهش وزن دارند با کنترل استرس و داشتن خواب شبانه 6 تا 8 ساعت می توانند احتمال موفقیت خود را در رژیم کاهش وزن افزایش دهند.

در این مطالعه 500 فرد شرکت داشتند. این مطالعه شامل دو مرحله بود. در مرحله اول از شرکت کنندگان خواسته شد تا در طول 6 ماه 5 کیلو وزن کم کنند. هر فردی که این مرحله را با موفقیت پشت سر می گذاشت وارد مرحله دوم می شد که در این مرحله به دو گروه تقسیم شدند، در یک گروه از تکنیک Acupressureبرای ثبات وزن استفاده شد این روش یک تکنیک قدیمی چینی است که فرد متبحر در این زمینه، نقاط خاصی از صورت و پشت سر فرد را درحالی که او بر روی مشکل خود (در اینجا کاهش وزن) تمرکز کرده ماساژ می دهد  و گروه دیگر به صورت ماهانه با یک متخصص مشاوره داشتند و با ورزش و تغذیه سنتی وزن خود را کنترل می کردند.

د رمرحله اول افراد به طور هفتگی درکلینیک وزن می شدند، کالری دریافتی 500 کالری کمتر از نیاز روزانه تعیین شد. میزان ورزش توصیه شده در هفته 180 دقیقه بود. در این مطالعه از افراد خواسته شد تا غذای مصرفی روزانه خود را ثبت کنند. همچنین افراد میزان استرس، افسردگی و میزان خواب شبانه، تماشای تلویزیون و کار با کامپیوتر را نیز گزارش کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که میزان خواب و سطح استرس دو فاکتور مهم در پیشگویی موفقیت فرد در کاهش وزن هستند. اما جالب آن بود که افسردگی و میزان تماشای تلویزیون تاثیرگذار در میزان موفقیت در رژیم نبودند. در این مرحله افرادی که بیشتر مراقب ثبت غذای دریافتی خود بودند و به طور منظم درجلسات مشاوره شرکت داشتند موفق تر بودند.

سه چهارم افرادی که استرس کمتر و خواب شبانه بین 6 تا 8 ساعت داشتند در مرحله اول موفق و وارد مرحله دوم شدند. مرحله دوم مطالعه در حال انجام است و نتایج آن در اواخر سال آتی منتشر خواهد شد.

نکته عملی: خواب شبانه بین 6 تا 8 ساعت و کاهش استرس روزانه می تواند در موفقیت فرد در کاهش وزن موثر باشد.  از طرف دیگر ورزش می تواند به کاهش استرس و داشتن خوابی راحت کمک کند . همچنین تکنیک هایی مثل مدیتیشن نیز می توانند در موفقت شما در رژیم کاهش وزن موثر باشند. علاوه بر اینها، ثبت غذای مصرفی روزانه وحمایت و پیگیری بیماران از طریق برنامه های اینترنتی در کاهش وزن موثر است.

منبع: International Journal of Obesity, 2011;




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

افزایش خطر سوانح رانندگی در افراد چاق...

///

...
ایراندخت نیکبخت (کارشناس تغذیه)
افزایش خطر سوانح رانندگی  در افراد چاق

حتما تا کنون شنیده اید که سلامت افراد مبتلا به چاقی از جهات متعددی مورد مخاطره است از جمله: بیماری قلبی، دیابت، فشار خون بالا، سکته، بیماری کیسه صفرا و غیره. اما یک خطر دیگر که ممکن است از آن اطلاع نداشته باشید این است که خطر مرگ در اثر سوانح شدید رانندگی در افراد چاق بیشتر است.

مطالعه ای که اخیر در ژورنال American Journal of Emergency Medicineبه چاپ رسیده است؛ به بررسی ارتباط چاقی  و خطر مرگ در ثر تصادفات رانندگی در بیش از 150 هزار راننده که در تصادفات شدید رانندگی در طی سالهای 2000-2005 میلادی پرداخته است.

نتایج این مطالعه حاکی از آنست که هنگام تصادفات شدید رانندگی، خطر مرگ در یک فرد مبتلا به چاقی متوسط تا 21% افزایش می یابد و این در حالی است که خطر مرگ در یک فرد دچار چاقی شدید تا  56% افزایش می یابد.  به طور کلی بررسی های انجام گرفته بر آمار سوانح وسایل نقلیه مختلف ( اعم از : موتور، خودروی شخصی، کامیون و غیره) حاکی از آنند که احتمال مرگ در اثر سوانح رانندگی در افراد با چاقی متوسط تا شدید افزایش می یابد.

متخصصین طب اورژانس معتقدند تست های ایمنی سنجی خودرو که در مراحل تولید خودرو  با استفاده از آدمک های مصنوعی صورت می گیرند جانهای بسیاری را نجات داده اند و اطلاعات ارزشمندی را از بررسی واکنش بدن در سوانح را فراهم می آورند. ولی تست های ایمنی سنجی تا کنون برای افراد با وزن طبیعی طراحی شده اند، لذا اگر تست ها برای افراد دارای اضافه وزن و چاق نیز طراحی شوند پیشترفت های بیشتری در جهت بهبود ایمنی وسایل نقلیه حاصل می شود و می تواند نرخ مرگ و میر را کاهش دهد.

به موازات  تلاش در جهت افزایش ایمنی خودرو، می توان افرادی که دچار چاقی متوسط تا شدید هستند را به خرید وسایل نقلیه بزرگتر با فضای بیشتر و فاصله بیشتر بین صندلی با فرمان ماشین تشویق نمود. همچنین برای افراد  لاغر یا دارای وزن طبیعی، تعبیه کیسه هوا در کمربند ایمنی ممکن است مفید واقع گردد.

نکته عملی: شواهد علمی حاکی از آنند که خطر مرگ و میر ناشی از سوانح رانندگی، در درجات متوسط تا شدید با چاقی افزایش می یابد. لذا اولا افراد چاق باید بدانند علاوه بر عوارض افزایش بی رویه وزن  بر سلامت قلب و عروق آنها در معرض خطر بیشتر ناشی از حوادث رانندگی هستند. ثانیا در صنایع خودرو سازی بهتر است تست های سنجش ایمنی خودرو در سوانح رانندگی، در طیف گسترده ای از سایزهای آدمک ها انجام گیرد تا وزن های مختلف را تحت پوشش قرار دهند. 

منبع: The American Journal of Emergency Medicine, 2010

 




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

تغذیه انحصاری با شیرمادر و سلامت قلب و عروق کودکان...

...

...
زهره عظیمی (کارشناس تغذیه)
تغذیه انحصاری با شیرمادر و سلامت قلب و عروق کودکان

شیردهی انحصاری با شیرمادر به علت فواید و تاثیرات بسیاری که بر سلامتی نوزاد و وضعیت جسمانی او در آینده دارد، همیشه جزء مهمترین توصیه پزشکان و متخصصین تغذیه بوده است .  یکی از دستگاههای اساسی بدن که سلامتی آن در طولانی مدت برای یک کودک می تواند نفش اساسی داشته باشد، دستگاه قلبی و عروقی است. اما آیا شیر مادر تاثیر مفید بر سلامت قلب و عروق کودکشان دارد؟

دانشمندان هلندی برای کشف رابطه شیرمادر و سلامت قلبی کودکان با استفاده از نتایج یک مطالعه آینده نگر بر 306 کودک 5 ساله، سعی نمودند اثرات مفید استفاده انحصاری از شیر مادر را د ر نوزادان مورد بررسی قرار دهند. در این مطالعه، ضخامت دیواره عروق کاروتید (CIMT) به عنوان یکی از اصلی ترین عروق بدن و قابلیت اتساع و ارتجاع آن توسط امواج اولتراسونیک اندازه گیری شد.

نتایج این مطالعه، حاکی از آن است که ضخامت  لایه میانی عضلات دیواره شریانهای کاروتید در کودکانی که در دوران نوزادی حداقل 3 تا 6 ماه به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه شدند به طور قابل توجهی ، بیشتر از کودکانی است که از انحصار از شیر خشک تغذیه شده اند .

نتیجه عملی : شیر مادر دارای مواد مغذی، آنتی بادی، هورمونو بسیاری مواد دیگر از قبیل آنزیم‌ها و اسیدهای چرب غیر‌اشباع بوده و از سوی سازمان جهانی بهداشت، به عنوان کامل‌ترین غذا برای شیرخواران معرفی شده است که مصرف آن، کودکان را در مقابل بسیاری از بیماری‌های عفونی، تنفسی، گوارشیو قلبی تا حد زیادی ایمن می‌سازد. نتایج این مطالعه تاکید می نماید که مصرف حداقل 3-6 ماه از شیر مادر به طور انحصاری در دوره نوزادی می تواند اثرات مفید را بر سلامت قلبی و عروقی کودکان حتی در سن 5 سالگی نشان دهد.

منبع : Am J Clin NutrFeb 2011




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

مراقبت از پاها در دیابت (2)...

///

...
دکتر حمیدرضا فرشچی
مراقبت از پاها در دیابت (2)

در مقاله قبلی برخی مطالب لازم در زمینه مراقبت از پاها را بیان نمودیم. در این مقاله مابقی نکات مرتبط با مراقبت از پاها در بیماری دیابت را بیان می داریم.

تست سایز کفش (Footwear)

همانطور که در قسمت قبل هم بیان نمودیم یکی از ارکان مراقبت از پاها در بیماری دیابت آن است که اطمینان حاصل شود که سایز کفش ها مناسب است. اگر به نوروپاتی (تخریب اعصاب) مبتلا باشید، ممکن است متوجه تنگ بودن بیش از حد کفش هایتان نشوید، که در این صورت می توانید با تستfootwear از مناسب بودن سایز کفش هایتان مطمئن گردید. این تست ساده برای سنجش مناسب بودن کفش ها به شرح زیر می باشد:

- بر روی یک ورق کاغذ بایستید( اطمینان حاصل کنید که ایستاده هستید نه نشسته، چرا که به هنگام ایستادن شکل پاهایتان تغییر می کند).

- پیرامون پایتان را با خطی ترسیم کنید.

- سپس پیرامون کفش تان خطی ترسیم کنید.

- سپس دو شکل ترسیم شده از کفش و پایتان را با هم مقایسه کنید. آیا پهنای کفش تان بیش از حد باریک و کم است؟ آیا به نظر می رسد پاهایتان باید با فشار و زور خود را داخل کفش جا دهند؟

کفش می بایست حداقل 2/1سانتیمتر طولانی تر از بلندترین انگشت شما و پهنای آن حدود پهنای پایتان باشد.

 

خصوصیات یک کفش مناسب برای یک فرد دیابتی

* تمام پا از جمله پاشنه و انگشتان پا را بپوشاند.

* دارای رویه چرمی و بدون درز و برجستگی ها در داخل کفش.

* وجود حداقل 2/1 سانتیمتر فاصله از نوک بلندترین انگشت پا.

* داخل کفش می بایست کاملا راحت و نرم و بدون نقاط سفت یا برآمده باشد.

* کف کفش را امتحان کنید. قسمت های بیرونی کفش باید از مواد محکم ( با آسیب پذیری پایین) ساخته شده باشند.

* پهنای کفش می بایست حداقل معادل با پهنای پایتان باشد.

 

چند نکته برای مراقبت از پاها در بیماری دیابت

* اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، درمان یک مشکل کوچک و جزیی در پایتان را نیز نباید به تاخیر بیندازید. از توصیه های پزشک معالج خود پیروی کنید.

* هر گونه آسیب یا عفونت در پاهایتان را سریعا به پزشک معالج خود اطلاع دهید.

* در هنگام شستشو، درجه حرارت آب را با آرنج تان تست کنید نه پاهایتان.

* یک وسیله گرم و داغ را در تماس با پاهایتان نگذارید.

* دمپایی های پشمی و خیلی گرم نپوشید.

* زیاد پاهایتان را روی هم نگه ندارید.

* اگر در پاهایتان میخچه یا پینه ای ایجاد شده است، خودتان آن را درمان نکنید و به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

چه زمانی برای مراقبت از پاها می بایست به پزشک معالج مراجعه کرد؟

پزشک معالجتان می بایست در هر ملاقات، پاهای شما را تست کند. علاوه بر آن اگر هر یک از مشکلات زیر برای پاهایتان ایجاد شد، با پزشک معالجتان مشورت کنید:

- مشکل پای ورزشکاران : ‌عفونت ‌قارچی ‌پوست ‌پا، به خصوص ‌در کف ‌پا و پوست ‌بین ‌انگشتان ‌پا است.

- ایجاد زخم و جراحت در پا

- فرو رفتن گوشه ناخن پا در گوشت

- افزایش بی حسی یا درد

- پینه

- قرمزی

- سیاه شدن پوست

- زخم در پا

- عفونت پا

- انگشتان چکشی (این عارضه عموما باعث خم شدن انگشتان از بند وسطی به سمت پایین می شود.)

یک راهکار کلیدی برای مراقبت از پاهایتان این است که همواره کفش ها و جوراب ها ی مناسب به پا داشته باشید

در انتها مجدداً خاطر نشان می کنیم که اگر به دیابت مبتلا می باشید، پاهایتان نیازمند توجه و مراقبت بیشتری هستند. متاسفانه باید اذعان داشت که دیابت می تواند اعصاب و عروق خونی پا را تخریب کند، در نتیجه احتمال این که به هنگام آسیب پا، متوجه آن نشوید را افزایش می دهد. دیابت همچنین توانایی بدن تان در مقابله با عفونت را کاهش می دهد. یک آسیب خیلی کوچک به پا، می تواند تبدیل به یک زخم بزرگ تر گردد و یا به صورت یک عفونت جدی توسعه یابد. زخم ها می توانند در قسمت های تحتانی پا و یا در قسمت های بالایی و پایینی انگشتان پاهایتان، یافت شوند.

با مراقبت مطلوب از پاها می توانید از اغلب عارضه های مذکور پیشگیری نمایید. مراقبت از پاها آسان است و می توانید اغلب توجه ها و مراقبت های مورد نیاز را در حال استحمام و یا قبل از خواب شب و قبل از رفتن به رختخواب، به کار بندید. یک راهکار کلیدی برای مراقبت از پاهایتان این است که همواره کفش ها و جوراب ها ی مناسب به پا داشته باشید. پس سعی کنید مراقبت از پاهایتان را به عنوان بخش ثابتی از برنامه روزانه خود قرار دهید.




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

راقبت از پاها در دیابت (1)...

...

...
دکتر حمیدرضا فرشچی
مراقبت از پاها در دیابت (1)

 

اگر مبتلا به دیابت باشید، پاهایتان نسبت به آسیب مستعدتر می گردند، زیرا این بیماری می تواند اعصاب شما را تخریب نماید و جریان خون را به پاهایتان کاهش دهد.
نکته جالب آن است که با مراقبت مطلوب از پاها می توان از اغلب عوارض جدی مرتبط با دیابت پیشگیری نمود.
در ذیل سعی شده است برخی از نکته های مرتبط با مراقبت از پاها در بیماری دیابت نوع دو را یادآوری نماییم:
 
پاهای تان را روزانه بشویید و خشک کنید
  • از صابون های ملایم استفاده کنید.
  • از آب گرم استفاده کنید.
  • پوست تان را با ملایمت و گذاشتن و برداشتن حوله بر روی آن خشک کنید. از خراشاندن و ساییده شدن پوست در هنگام شستشو و خشک نمودن آن اجتناب کنید.
  • به منظور پیشگیری از ترک خوردن پاها، بعد از شستشو از لوسیون (کرم مرطوب کننده) استفاده کنید، اما لوسیون را بین انگشت های پاهایتان نمالید.
 
پاهایتان را هر روز مورد بررسی قرار دهید
  • هر روز همه قسمت های پاهای خود را مورد بازبینی قرار دهید. اگر شما نمی توانید به خوبی پاهایتان را ببینید، شخص دیگری باید پاهای شما را بررسی کند.
  • مراقب خشکی و ترک خوردگی پوست پای تان باشید.
  • وجود مواردی نظیر: تاول، بریدگی، خراشیدگی و یا دیگر زخم ها را مورد بررسی قرار دهید.
  • قرمزی، گرمی و حساس بودن هر نقطه از پا را که لمس می نمایید، بررسی چک کنید.
  • مراقب رشد ناخن های پا و میخچه و پینه در پاهایتان باشید. ناخن های پاهایتان را کوتاه نگه دارید، اما از چیدن گوشه های ناخن ها خودداری کنید
  • اگر کفش شما موجب ایجاد زخم یا تاول در پاهایتان شد، سریعا آن را درمان کنید. محل زخم را با چسب زخم یا باند بپوشانید و سپس یک جفت کفش راحت و مناسب برای خود تهیه کنید.
 
مراقب ناخن پاهایتان باشید
  • ناخن هایتان را بعد از حمام که نرم تر هستند، کوتاه کنید.
  • ناخن هایتان را در یک خط مستقیم کوتاه کنید وسپس سطح ناخن هایتان را با سوهان، صاف کنید.
  • از کندن گوشه های ناخن اجتناب کنید.
 
در هنگام ورزش و فعالیت بدنی مراقب پاهایتان باشید
  • با کفش هایی راحت و مناسب، به پیاده روی و ورزش بپردازید.
  • هنگامی که در پاهایتان زخمی ایجاد شده است، ورزش نکنید.
 
از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید
  • هیچ وقت با پای برهنه راه نروید و همیشه کفش، راحتی های مقاوم و دیگر پاپوش های مناسب را بپوشید.
  • از پوشیدن کفش های پاشنه بلند و نوک تیز اجتناب کنید. از پوشیدن کفش هایی که نوک انگشتان یا پاشنه پای شما از آنها بیرون است (نظیر صندل هایی که نوک پا و پاشنه پا درآنها آزاد و برهنه است)، اجتناب کنید، زیرا این مدل کفش ها خطر بروز آسیب یا عفونت در پاها را افزایش می دهند.
  • کفش جدید را با جورابی که اکثرا می پوشید، امتحان کنید.
  • یک جفت کفش جدید را برای بیش از یک ساعت، در هر بار، به پا نداشته باشید.
  • قبل از این که کفشی را به پا کنید به دقت داخل آن را بررسی کنید که شامل جسم خارجی یا زایده ای نباشد که به پای شما آسیب برساند.
  • از پوشیدن جوراب های تنگ و محکم اجتناب کنید.
  • جوراب های با الیاف طبیعی را به پا کنید. مثل نخی یا کتانی، پشمی و یا ترکیب پشم و کتان.
  • کفش ها و چکمه هایی به پا کنید که از پاهای شما در شرایط مختلف آب و هوایی محافظت کنند( آب و هوای سرد، مرطوب و ...).
  • مطمئن شوید که سایز کفش هایتان مناسب باشد. اگر به نوروپاتی دیابتی ( اختلالات حسی مرتبط با دیابت) مبتلا باشید، ممکن است متوجه تنگ بودن بیش از حد کفش هایتان نشوید (همچنین می توانید با استفاده از تست footwear که در مقاله ی بعدی شرح داده خواهد شد، از مناسب بودن سایز کفش هایتان مطمئن گردید).
 
در انتها خاطرنشان می شویم که اگر افرا دیابتی مراقبت صحیح از پاهایشان را فرا بگیرند، به راحتی می توانند از بروز بیماری های خطرناک مرتبط با پا ( که خدای نکرده منجر به قطع پا و یا انگشتان پاها می شوند) پیشگیری نمایند.
 
در مقاله بعدی بقیه نکات مراقبت از پاها در بیماری دیابت را بیان خواهیم کرد.



منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

سلامت خود را در اولویت قرار دهید...

...

...
دکتر حمیدرضا فرشچی
سلامت خود را در اولویت قرار دهید

بسیاری از افراد هستند که چنان در فعالیتهای روزمره خود غرق می گردند که مسئله کنترل وزن و ورزش و فعالیت بدنی را فراموش می کنند. بسیاری از آنها اظهار می کنند که هیچ فرصتی برای تلاش در جهت تناسب اندام و ورزش ندارند. شما ممکن است یک: پدر یا مادر، دانشجو، مربی ورزش، یک کارمند ساده، یک کارمند مورد اعتماد برای رئیس، یک رئیس و غیره باشید. شاید هم خانمی هستید که باید از 6 صبح بیدار شوید و صبحانه تهیه کنید، نهار اعضای خانواده را بسته بندی کنید، خانه را تمیز کنید، فرزندتان را از مدرسه بیاورید، در انجام تکالیف به فرزندانتان کمک کنید، شام و میان وعده های خانواده را تهیه کنید، موقع خواب برای فرزندتان داستان بخوانید و چه بسا مابقی کارهای مرتبط با شغل خود را انجام دهید، و سرانجام مشاهده کنید که ساعت 11:30 شب هست و شما خسته و کوفته گشته اید و شش ساعت و نیم فرصت دارید تا دوباره سیکل روزانه خود را از 6 صبح روز بعد شروع کنید.

باید به شما یادآوری کنیم که تنها شما نیستید که مشغله زیادی دارید، اغلب ما به ویژه خانمها، خودشان را در انتهای لیست کارهای روزانه در می یابند و فرصتی برای توجه  به خود و سلامتشان نمی یابند. ولی مشکل اصلی این هست که ما فراموش می کنیم که اهمیت به خودمان بویژه سلامتی مان بایددر اولویت کارهای روزانه قرار دهیم، چرا که اگر ما مراقب تندرستی خودمان نباشیم، دیر یا زود برای دیگران نیز مفید نخواهیم بود (اعم از همسر، فرزند و شغلمان).

همانطور که مهماندار هواپیما به شما می گوید در موقعیت های  اضطراری باید قبل از کمک به دیگری، اول ماسک اکسیژن را روی صورت خودتان بگذارید؛ در زندگی روزانه نیز قبل از اینکه، نیاز دیگران را بر آورده سازید، باید به برطرف نمودن نیازهای اصلی خودتان برای بقاء و سلامت بپردازید. به علاوه مشغول بودن لزوما بدین معنا نیست که واقعا دارید از وقتتان به نحو احسن استفاده می کنید و شاید می توانید بهره بیشتری را ا ز اوقات خود ببرید.

اگر خودتان را در اولویت قرار دهید نباید موجب شود که این سرزنش همیشگی به ذهنتان خطور کند که فردی خودخواه و خودبین هستید، بلکه به شیوه ای راحت تر  به خود بگویید که باید حداقل خودتان را هم تراز افرادی که به آنها علاقه دارید و دیگر امور زندگی تان، قرار دهید و برای خودتان نیز هم اهمیت قایل شوید. از هم اکنون شروع کنید به ارجحیت و اولویت قایل شدن برای خودتان.

آیا به فرزندان و خانواده خود فرصتی برای تفریح و معاشرت با دوستانشان نمی دهید؟ آیا مصر نیستید که عزیزانتان به قدر کافی بخوابند؟ پس برای خود نیز همین کارها را انجام دهید و فرصتی را برای خود و برطرف نمودن نیازهایتان اختصاص دهید. قبل از اینکه انسان بتوانید به اهداف والاتر خود دست یابد باید در وهله اول نیازهای اولیه خود را بر آورده کند.  

ممکن است متوجه باشیم که باید به سلامت خود اهمیت دهیم اما نمی دانیم که چگونه می توانیم در اولویت دادن به خود موفق شویم، کافی است سعی کنیم اصول پایه ای که برای سلامتی ما لازمند را وارد زندگی روزمره خود سازیم، برخی راهنمایی ها برای ارتقای سطح سلامت به شرح زیر می باشند:

 

  • از سلامت جسمانی خود با : خواب کافی، ورزش و تغذیه محافظت کنید.
  • به سلامت روح و روان خود به اندازه سلامت جسم خود اهمیت دهید، از مصاحبت با دوستان و افرادی که حامی شما هستند بهره مند گردید و مستعد خندیدن و شادبودن باشید (مخصوصا خندیدن به خودتان)، چرا که استرسهای روزمره می تواند زمینه پرخوریهای عصبی را در شما تشدید نماید.
  • یک سری فعالیت های لذت بخش را بر یک پایه منظم برای خود طراحی کنید، همانطور که برنامه ریزی برای کار اهمیت دارد برنامه ریزی برای تفریح  و ورزش هم اهمیت دارد.
  • برخی رفتارهای وقت گیر و مشغول کننده وجود دارند که وقت و انرژی شما را بیهوده تلف می کنند، آنها را بشناسید و سپس سعی کنید آنها را ترک کنید و یا به حداقل برسانید.
  • با یک تیر دو نشان بزنید و اوقات با خانواده بودنتان را با ورزش و پیاده روی و فعالیت بدنی همراه کنید. (هم از کنار خانواده بودن لذت برید و هم با فعالیت بدنی و ورزش به ارتقای سطح سلامت خود بپردازید.)
  • چشم ها را باید شست ، جور دیگر باید دید : سعی کنید طرز نگاهتان را به مشکلات روزمره عوض کنید تا بتوانید راه حل هایی را پیدا کنید. برای مثال اگر به تازگی صاحب فرزند شده اید می توانید؛ نگهداری از فرزندتان را با مادر دیگری شریک شوید و یا از کمک های بقیه افراد خانواده تان استفاده کنید تا زمان آزادی  برای رسیدگی به خودتان ایجاد شود.
  • نه گفتن را یاد گیرید، بله گفتن شما گرانبهاست و نباید به طور اتوماتیک بله را بر زبان بیاورید. به هر کاری که شما را درگیر می کند و بیهوده وقت و انرژی شما را تلف می کند بله نگویید. به هر نوع ماده غذایی که به شما تعارف می شود بله نگویید. بله گفتن را برای مواردی که برایتان  پر اهمیت تر و مفید تر هستند نگهدارید.
  • سعی نکنید مشکلات زندگی تان را به یکباره حل کنید، ابتدا با بر طرف نمودن یک یا دو مشکل شروع کنید و سپس بقیه امور را تحت کنترل خود در آورید.

زندگی شما مثل حساب بانکی است که اگر کم کم در آن ذخیره کنید در نهایت برداشت خوبی خواهید داشت ، ذخیره های شما می توانند اندک باشند(مثلا هر 10 دقیقه پیاده روی در یک فرصت مناسب، یک وعده غذایی سالم و مغذی و...)، ولی در نهایت روی هم جمع می شوند و یک پس انداز عالی یعنی (سلامت و تندرستی) را برای شما به ارمغان می آورند.




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

تنقلات عامل شیوع چاقی در سالهای اخیر...

///

..
دکتر سیده آمنه مجد
تنقلات عامل شیوع چاقی در سالهای اخیر

 

 

هنگامی که پیشگیری از چاقی با شکست مواجه میشود، درمان چاقی مطرح میشود. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که ما می توانیم با استفاده از رژیم غذایی و برنامه رفتار درمانی، کاهش وزن اولیه چشمگیری را در افراد مبتلا به چاقی ایجاد کنیم. متاسفانه بسیاری از افرادی که در گذشته در برنامه های کاهش وزن شرکت کرده اند از  افزایش وزن مجدد رنج می برند. آیا میدانید دلیل این افزایش وزن مجدد چیست؟
در یک قاعده کلی، چاقی به علت  عدم تعادل در دریافت انرژی و  انرژی مصرفی در طول یک دوره ی زمانی ایجاد می شود. اگر ما بخواهیم در طولانی مدت در برقراری تعادل انرژی موفق باشیم باید برای تغییر عادات غذایی افراد، راه حلهای مناسبی  را بیابیم  تا به آنها   در کاهش  انرژی دریافتی شان کمک کنیم . 
شواهد مختلف نشان میدهد که در طی 50 سال گذشته، کمیت مواد غذایی مصرفی و همچنین میزان انرژی در رژیم غذایی ما  افزایش یافته است و این شاید مهمترین عامل در گسترش چاقی در نیم قرن اخیر باشد. اما جالب است بدانید میزان انرژی روزانه مازا دی که ما در طی سالهای اخیر دریافت نمودیم، رقم قابل توجهی نمی باشد. گزارشی که توسط Hill تهیه شده تخمین زده است که میزان انرژی مورد نیاز برای افزایش وزن کنونی در حدود 100 کیلو کالری در روز  است Wang  این میزان افزیش انرژی را در کودکان150-175 کیلوکالری در روز تخمین زده است. مرکز پیشگیری کنترل بیماری های آمریکا،  افزایش انرژی دریافتی در بین سالهای 1970 تا سال 2000  میلادی را   168کیلو کالری در روز برای مردان  و  برای زنان  335کیلو کالری در روز برآورد کرده است. 
از آنجا که انرژی مصرفی ما ، بین غذا و میان وعده ها توزیع شده است این سوال مطرح می شود که کدامیک در طی سالهای گذشته بیشترین تغییرات را  نشان داده و کدامیک بیشتر مستعد تغییر از راه رفتار درمانی است؟
Cutler  وهمکارانش گزارش کرده اند که مصرف تنقلات و میان وعده ها بیشترین  افزایش را در بین این دو گروه داشته است. حال باید ببینیم این میان وعده ها شامل چه چیزهایی است؟ میان وعده از یک طرف در بر گیرنده  نوشیدنی ها است که اغلب نوشابه ها را شامل می شود و از طرف دیگر یکسری مواد غذایی  جامد می باشد.نوشابه ها می توانند بزرگترین مولفه کالری اضافی دریافتی ما را فراهم کنند. 
Duffey  و  Popkin تخمین زدند که قسمتی از جمعیت، بیش از 20 % از کالری دریافتی روزانه خود را از نوشابه ها تامین میکنند و از طرف دیگر بعضی از مطالعات حاکی از این مسئله است که مصرف نوشابه ها با اپیدمی چاقی در ارتباط مستقیم است. 
مطالعه ای که توسطTemple  و همکارانش انجام شده است  بدنبال آ« بوده است که با عدم تنوع میان وعده و تکراری شدن آن شاید از مصرف این تنقلات بکاهد و به کنترل وزن کمک نماید. اما آیا کاهش مصرف میان وعده های مشاهده شده در افراد با  وزن طبیعی در زمانی که یک میان وعده تکراری را مصرف می کنند در افراد چاق نیز قابل اجرا است؟اگر این مطلب درست باشد ، این استراتژیرا می توان به افراد چاق توصیه کنیم که میان وعده های تکراری مصرف کنند و مطمئن باشیم در طولانی مدت مصرف کالری روزانه آنها کاهش می یابد. 
برای بررسی بهتر این مطلب بهتر است به طور خلاصه فاکتورهایی که  غذای دریافتی را کنترل میکنند را مرور کنیم.کمیت غذایی که می خوریم و نوع غذا یی  که  انتخاب می کنیم به دو عامل بیولوژی و عوامل محیطی و اجتماعی بستگی دارد. 
ما معمولا زمانی شروع  به خوردن می کنیم که بطور مثال افت قند خون داشته باشیم، یا اینکه احساس گرسنگی کنیم. ما هم چنین بر طبق عادات روزانه شروع به خوردن می کنیم که این شامل صبحانه، ناهار ، شام و زمان میان وعده هاست. از طرف دیگر کیفیت غذایی که در طول روز می خوریم بستگی به این دارد که کجا غذا می خوریم بطور مثال اگر در یک رستوران که  غذاهای فست فود را سرو می کند، غذا بخوریم بیشتر از حالت عادی نوشابه و  غذاهای چرب مصرف می کنیم. مطالعات نشان داده است این میزان افزایش کالری  می تواند از 1816  کیلو کالری به 1971 کیلو کالری در روز  می یابد. 
نظریه کاهش خواستن و دوست داشتن غذا در اثر تکرار که  Temple و همکارانش آن را مورد بررسی قرار دادند  یکی از چالش برانگیز ترین مباحث  می باشد. بر خلاف پیش  فرض، گروه چاق بعد ازمصرف  میان وعده تکراری در طی 14 روز میزان مصرف  غذایشان افزایش یافت در حالیکه در گروه کنترل که شامل افراد با وزن متعادل و یا افراد با افزایش وزن کمی بودند به طور مخالف رفتار کردند. یعنی آنها میزان مصرف غذای شان بعد از مصرف میان وعده تکراری کاهش یافت.این تجربه نشان داد که خواستن و دوست داشتن غذا می تواند دو چیز مجزا از هم باشد. 
از طرف دیگر بجای استفاده از غذا به عنوان یک راهکار در کنترل اشتها، در مطالعه ای  دیگر  اثر مصرف آب در محدود کردن کالری مصرفی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه دانش آموزان  32 مدرسه ابتدایی در دو شهر مختلف آلمان مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد ریسک ابتلا به افزایش وزن با افزایش مصرف آب تا 31% کاهش می یابد.
همان طور که اشاره شد مطالعات دیگری لازم است تا بتوانیم راه حلهای مناسب برای تغییرات رفتاری افراد چاق را  یافته و به آنها ارائه دهیم . به نظر می رسد بررسی اثر  مواد غذایی بدون کالری مفید تر از استفاده از غذا می باشد. 
 
منابع: 1. Temple JL. Et al. Am J Clin Nutr 2009;90:304–13.
        2. Hill JO, et al. Science 2003;299:853–5.
        3. Wang YC, et al. Pediatrics 2006;118:e1721–33.
        4. Cutler DM, et al.  J Econ Perspect 2003;17:93–118.
        5. Duffey KJ, Popkin BM. Obesity (Silver Spring) 2007;15:2739–47.
 



منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:19 ق.ظ

رژیم غذایی پرچرب در بارداری و چاقی کودکان...

///

...
زهرا جمشیدی - کارشناس تغذیه
رژیم غذایی پرچرب در بارداری و چاقی کودکان

 

سلامت مادر نقش مهمی در پیشبرد سلامت نسل بعدی ایفا می کند. حتی تغییرات کوچکی مانند بهبود رژیم دوران بارداری و دوران شیردهی منتهی به کاهش شانس چاقی در نسل بعد خواهد شد. در حقیقت تغذیه ی مادر در طول بارداری اش می تواند منجر به اضافه وزن و یا چاقی کودک شود، این ارتباط از طریق تغییر عملکرد ژنهای تنظیم کننده ی سیکل شبانه روزی (تغییرات اپیژنیک) صورت می گیرد. سیکل شبانه روزی دریافت غذایی و میزان اشتها را تحت تاثیر قرار می دهد . 
در مطالعه ی جدیدی که در مجله ی FASEB به چاپ رسیده است محققین به بررسی 3 گروه میمون ماده پرداختند. گروه اول رژیم غذایی 12 % چربی (گروه کنترل ) وگروه دوم  رژیم غذایی 35% چربی یا پرچرب داشتند. گروه سوم نیز به مدت 5سال تحت رژیم غذایی پرچرب قرار داشتند و سپس به رژیم غذایی گروه کنترل بازگشتند. هر یک از این سه گروه رژیم را تا قبل از حاملگی و نیز در طول بارداری حفظ کردند. فرزندان گروه پرچرب دچار بیماری کبد چرب غیر الکلی بودند، همچنین تغییراتی در هیستون ها ( هیستون : پروتئین هسته که DNA به دور آن می پیچید )، پروفایل متابولیکی و سیکل شبانه روزی آنها دیده شد .
 نتایج مطالعه حاکی از آن است که برخی ژن های مرتبط با کبد جنین (مسئول تنظیم سیکل شبانه روزی بدن)، در فرزندان مادران تحت رژیم پرچرب دچار تغییر می شوند(به ویژه یکی از ژن ها به نام NPas2 که یک تنظیم کننده کلیدی در سیکل شبانه روزی است و بوسیله کد هیستون جنینی تنظیم می شود) . 
 
نکته عملی : تغذیه مادر و بویژه میزان چربی موجود در برنامه غذایی در دوران بارداری ، وزن کودک را در کل دوره ی زندگی او تحت تاثیر قرار می دهد . به طور کلی تغذیه سالم چه در مادر باردار چه در مادر شیرده و چه در نوزاد پس از تولد ، به بازگشت سیستم شبانه روزی به حالت نرمال کمک می کند و ریسک بیماری های مرتبط با چاقی در اطفال را به طور معناداری کاهش می دهد . 
 
منبع : The FASEB Journal, 2010: 10.1096



منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:15 ق.ظ

ارتباط بین میزان حساسیت به انسولین با چاقی و مشکلات مغزی...


///

...
سمیه جعفری (کارشناس تغذیه)
ارتباط بین میزان حساسیت به انسولین  با چاقی و مشکلات مغزی

داشتن یک زندگی سالم در میانسالی می تواند کیفیت بالای زندگی در دوران سالمندی را تضمین کند، به ویژه در دوره کنونی که داروها و روشهای درمانی جدید امکان زندگی طولانی تر را برای مردم فراهم آورده است. به دلیل تاثیر مستقیم حساسیت به انسولین برمتابولیسم و برخی رفتارهای شناختی افراد،  محققان به بررسی رابطه این موضوع با برخی مشکلات مغزی پرداختند.

مطابق با پژوهش های جدید روانشناسان دانشگاه تگزاس، برخی واکنشهای مغزی در افراد چاق به علت اختلال در حساسیت به انسولین، نسبت به افرادی که وزن متناسبی دارند متفاوت می باشد. اما همانطور که می دانیم خوشبختانه میزان حساسیت به انسولین از طریق رژیم غذایی و ورزش قابل اصلاح می باشد.

درراستای پاسخگویی به این سوال که چرا چاقی در میانسالی با افزایش خطر زوال مغزی مرتبط میباشد، پژوهشگران افراد میانسال 40 الی60 ساله را تحت بررسی های خاصی قرار دادند. در طی این بررسی افراد چاق، با وزن نرمال و دارای اضافه وزن همگی مجبور به انجام برخی فعالیت های مشخص ذهنی بودند. نتایج بدست آمده از این بررسی نشان داد واکنشهای مغزی افراد چاق در ناحیه خاصی از مغزشان کمتر از سایرین بوده است.

جالب است بدانید میزان حساسیت به انسولین در افراد چاق کمتر از افراد نرمال و یا دارای اضافه وزن بود و این نشان می دهد که بدن آنها قادر به مصرف گلوکز به اندازه کافی نمی باشد. میزان پایین حساسیت به انسولین، در صورتی که پانکراس قادر به ترشح انسولین اضافی و جبران وضعیت موجود نباشد، می تواند منجر به بیماری دیابت شود.

مطالعه فوق نشان داد اختلال در میزان حساسیت به انسولین که معمولا پیامد چاقی می باشد، واسطه ای بین چاقی در میانسالی و نیز زوال مغزی در دوران پیری است. اندازه گیری انسولین نیز به این دلیل بوده است که انسولین  علاوه بر تنظیم سوخت و ساز بدن در فعالیتهای شناختی و ادراکی نقش مهمی ایفا می نماید.

نکته عملی: با توجه به اینکه چاقی در میانسالی می تواند بر بروز بیماریهای مغزی از جمله زوال مغزی در دوران های پیری تاثیرگذار باشد، توجه به وزن و نیز داشتن و حفظ وزن مناسب باید از اولویت های زندگی افراد میانسال باشد. لذا توصیه میشود با برخورداری از رژیم غذایی مناسب و نیز داشتن فعالیت بدنی کافی سلامت جسمی و مغزی دوران کهن سالی خود را تضمین کنیم.                                    

منبع: obesity,2010;10.1038 



منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 12 خرداد 1391-10:15 ق.ظ

چاقی دوران کودکی عامل خطری برای پسوریازیس...

///

...
فرزانه نگهبان (کارشناس تغذیه)
چاقی دوران کودکی عامل خطری برای پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری شایع خودایمنی است که با علائمی مثل قرمزی، تحریک و لکه های سفید نقره ای روی پوست مشخص می گردد. آمارها حاکی از آن است که 7 میلیون نفر درآمریکا از این مشکل رنج می برند. در اصل این بیماری ژنتیکی است، اما برخی عوامل محیطی مثل مواجهه زیاد با نور آفتاب، مصرف زیاد الکل، استرس، هوا یا پوست خشک، برخی داروهای خاص و خیلی عفونت ها باعث برانگیخته شدن و تشدید آن می شوند. مطالعات نشان داده اند که بیماری پسوریازیس خود زمینه ابتلا به بیماری های متابولیک مثل دیابت، پرفشاری خون، حمله قلبی و سکته را ایجاد می کند. اخیرا این فرض مطرح شده است که چاقی نیز عاملی برای بروز پسوریازیس است .

محققین به منظور تعیین ارتباط چاقی با بیماری پسوریازیس، با استفاده از پرونده الکترونیک سلامت، به بررسی  بیش از 700 هزار کودک از نژاد های مختلف پرداختند. نتایج این مطالعه که در ژورنال  Pediatricsمنتشر شده است نشان داد کودکان چاق 40% بیشتر از کودکان با وزن نرمال به پسوریازیس مبتلا می شوند و کودکان با چاقی شدید،  تا 80% بیشتر در معرض خطر ابتلا به پسوریازیس هستند. بعلاوه کودکان مبتلا به این بیماری، 16-4% سطح کلسترول بالاتری از کودکان هم وزن غیر مبتلا داشتند، که این خود عاملی برای بروز بیماری های قلبی عروقی در آینده است.

بنابراین چاقی در دوران کودکی به طور معناداری خطر بروز پسوریازیس را افزایش می دهد. این بیماری با افزایش سطح کلسترول خون باعث افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی در آینده نیز خواهد شد. لذا کنترل و پیگیری بیماران مبتلا به پسوریازیس در اوایل زندگی، به منظور شناسایی علائم بیماری های قلبی عروقی و اقدام به درمان به موقع برای کاهش خطر حمله های قلبی و سکته ضروری خواهد بود .

نکته عملی: چاقی و افزایش وزن در کودکی زمینه بیماریهای متابولیک و فلبی را در آینده زندگی فراهم می نماید.  اما به طور شگفت انگیزی، چاقی در دوران کودکی عامل مهمی در ابتلا کودک به بیماری پسوریازیس است که این بیماری خود تهدیدی جدی برای حفظ سلامت قلب و عروق می باشد. بنابراین به منظور پیشگیری و درمان چاقی در کودکان، باید آنها را از همان کودکی به اجتناب از پرخوری و بی تحرکی تشویق کرد.

منبع: The Journal of Pediatrics, 2011




منبع:http://www.novindiet.com






  • تعداد صفحات :26
  • 1  
  • 2  
  • 3  
  • 4  
  • 5  
  • 6  
  • 7  
  • ...