تبلیغات
از هر دری سخنی - مطالب هفته اول خرداد 1391

تمام رویاهای ما میتوانند محقق شوند به شرط آنکه ما شجاعت دنبال کردن آنها را داشته باشیم


Admin Logo
themebox Logo
نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:48 ب.ظ

اشتباهات رایج در فیس‌بوک و راه‌حل‌های تصحیح آنها...

///

فیس‌بوک دردسرهای خاص خود را برایمان به ارمغان آورده است. مواردی که شاید از دور خیلی احمقانه به نظر برسند و بتوانیم به راحتی از دست آنها خلاص شویم.

زومیت: فیس‌بوک محفلی است که میلیون‌ها نفر زندگی اجتماعی خود را به صورت آنلاین با سایرین به اشتراک می‌گذارند. علی‌رغم خصوصیات مثبت فراوانی که این شبکه اجتماعی دارد، فیس‌بوک دردسرهای خاص خود را برایمان به ارمغان آورده است. مواردی که شاید از دور خیلی احمقانه به نظر برسند و بتوانیم به راحتی از دست آنها خلاص شویم.


1– به طور متناوب برنامه‌های مورد تایید خود را بررسی نمی‌کنید

تعداد برنامه‌هایی که در فیس‌بوک تایید کرده‌اید چند تا هستند؟ این یکی از اولین پرسش‌هایی است که خیلی از ما پاسخ صحیح آن را نمی‌دانیم. زمانی تعداد این برنامه‌ها زیاد می شود که به طور نمونه یکی از دوستان خبری را از طریق یکی از این برنامه‌ها برایمان ارسال می‌کند، و ما مجبوریم برای ملاحظه آن، ابتدا این برنامه را تایید نماییم. این موضوع برای شرکت در برخی از نظرسنجی‌ها، بازی‌های گروهی و در واقع برقراری تعامل دو سویه با اغلب دوستان و آشنایان فیس‌بوکی لازم است.



مسئله: اغلب برنامه‌ها دسترسی زیادی به اطلاعات خصوصی ما دارند. دقیقاً نمی‌دانیم که این دست برنامه‌ها به چه نوع از داده‌های ما دسترسی دارند و چگونه از آن استفاده می‌کنند. بهتر است هر ماه یکبار فهرست برنامه‌های مورد تایید خود را بررسی کنیم و موارد اضافی را از آن حذف نماییم.

حل مسئله: برای بازبینی فهرست برنامه‌های تایید شده‌ی خود کافی است به صفحه تنظیمات App Setting سری بزنید. فیس‌بوک می‌کوشد تا این برنامه‌ها را به ترتیب زمانیکه آنها را تایید کرده‌ایم، نمایش دهد. با دقت این فهرست را بررسی کنید و مواردی که دیگر نیازی به آنها ندارید را با زدن علامت ضربدر حذف نمایید. همچنین می‌توانید از لینک «ویرایش» اطلاعات بیشتری پیرامون برنامه و تنظیمات مورد نظر آن را کسب کنید. اگر می‌خواهید تنها دسترسی به برنامه‌ای خاص را محدود نمایید بهتر است از لینک ویرایش استفاده کنید تا هرگونه تغییری که مد نظر دارید را اعمال نمایید. راستی نیازی نیست به دنبال دکمه «ذخیره» باشید؛ به محظ اینکه تنظیماتی را تغییر دهید، تمامی موارد ذخیره می‌شوند.

پس از انجام این مرحله، فهرست برنامه‌های شما مرتب و منظم شده و دیگر دغدغه‌ای از این بابت نخواهید داشت. فقط فراموش نکنید که یک ماه دیگر باید سری به همین جا بزنید و دوباره فهرست برنامه‌های خود را نظم و ترتیب ببخشید.

2- فید خبرهای دریافتی‌تان را فیلتر نکرده‌اید



مسئله: آیا فهرست اخباری که برایتان نمایش داده می‌شود خیلی طولانی و گاه پر از محتوای ناخواسته است؟ شاید دوستان بسیار زیادی دارید که دائماً در حال نوشتن مطالب مختلف هستند. دلیل این موضوع این است که شما مطالب دریافتی را فیلتر نکرده‌اید.

حل مسئله: هدف فیس‌بوک هر چه بیشتر درگیر کردن مخاطبان و صرف زمان بیشتر در محیط این شبکه‌اجتماعی است. اگر دوستی دارید که مدام مطالب نامربوط می‌نویسد می‌توانید مطالب ورودی از طرف وی را به طور کامل فیلتر نمایید. کافی است موشواره خود را به سوی علامت مثلثی گوشه بالا سمت راست هر پست ببرید و از منوی بازشونده، یکی از گزینه‌های «تمامی مطالب»، «اغلب مطالب» و «مطالب مهم» (All Updates, Most Updates, یا Only Important Updates) را برگزینید. از این گذشته، می‌توانید گزینه «عدم عضویت» (Unsubescribe) را انتخاب کنید. بدین ترتیب بدون اینکه فرد مورد نظر از فهرست دوستان‌تان حذف شود دیگر هیچ یک از مطالب ارسالی او را مشاهده نخواهید کرد.

در حقیقت، می توانید از فهرست اعلانات نیز خود را بیرون کنید. بدین ترتیب صفحه اخبار و اطلاعات تان را تمیز و مرتب کرده و از مطالب اضافی می زدایید. اگر گزینه ی مربوط به فیلتر کردن به حد کافی برای شما مناسب نیست، می توانید از افزونه SocialFixer استفاده نمایید که تمامی این کارها را به سرعت و به صورت خودکار برایتان انجام می دهد.

3- هیچ نظارتی بر تنظیمات مربوط به حریم خصوصی تان ندارید



مسئله: فیس‌بوک و حریم خصوصی؛ این دو موضوع را نمی‌توان با هم جمع کرد! اما اگر قدری تلاش کنید، می‌توانید نحوه‌ی استفاده و اشتراک‌گذاری اطلاعات خود در فیس‌بوک را مدیریت نمایید. جالب اینجاست که برخی از کارفرمایان از فیس‌بوک برای بررسی وضعیت افراد و سوابق کارمندان خود استفاده می‌کنند و با وجود بیش از 13 میلیون کاربری که هنوز تنظیمات حریم خصوصی‌شان را تنظیم نکرده‌اند، می‌توان این استنباط را داشت که خطری جدی در این زمینه وجود دارد.

حل مسئله: انجام تنظیمات مربوط به حریم‌خصوصی در فیس‌بوک کار دشواری نیست! اگر مایل نیستید تا زمان زیادی را صرف این کار کنید، کافی است به صفحه مربوط به Privacy Setting مراجعه کرده و کلیه گزینه‌ها را غیرفعال نمایید. باوجودی که این موضوع می‌تواند موجب کاهش کارایی فیس‌بوک شود، ولی حفظ اطلاعات فردی باارزش شما مهمتر از این حرف‌ها است. البته بهتر است در فواصل زمانی مشخص این تنظیمات را بازبینی نمایید و در صورت تمایل تنظیمات خود را تغییر دهید.

4- همیشه از برخی خصوصیات فیس‌بوک می‌نالید اما زمانی را برای تغییر آن صرف نمی‌کنید.

مسئله: هر از گاهی برخی از کاربران از این موضوع می‌نالند که بخش به‌روزرسانی فیس‌بوک آن چیزی که باید نیست، اما آنها از این موضوع غافل‌اند که می‌توانند مشکلات مربوطه خود را به سادگی رفع و رجوع کنند.

حل مسئله:تمام آن چیزی که نیاز داریم یک افزونه کوچک به نام Social Fixer است. این افزونه به سادگی بر روی کلیه مرورگرهای وب نصب شده و شما را از شر هر آنچه که دوست ندارید راحت می‌کند. برخی از خصوصیات این برنامه عبارتند از:

غیر فعال کردن قابلیت گفتگو
غیر فعال کردن قابلیت بارگذاری خودکار پست‌ها
 فیلتر کردن مطالبی که تمایل به ملاحظه آن نداریم
 از کار انداختن تایم لاین (مربوط به حساب کاربری خودتان)

موارد فوق‌الذکر تنها بخشی از خصوصیات بی‌شمار این افزونه است. اگر از خصوصیتی خاص در فیس‌بوک خوشتان نمی‌آید، دیگر ناله نکنید و تنها زحمت نصب Social Fixer را بر خود هموار کنید و خود مشکلتان را حل نمایید.

5- دوستی با همه




مسئله: فیس‌بوک در آغاز یک کلوپ اختصاصی برای دانشجویان هاروارد بود که بعدا بین کلیه دانشجویان و سپس بین تمامی کاربران وب مشترک شد. ایده اولیه فیس‌بوک برقراری ارتباط با دوستان بود، اما کم کم این شیوه به گونه‌ای شده است که حتی افرادی که با هم هیچ ارتباطی ندارند نیز با یدیگر در ارتباط قرار می‌گیرند! این موضوع نه تنها باعث شده تا فهرست دوستان بلند بالایی داشته باشیم که دیگر نتوان بر روی آن مدیریتی صورت داد، بلکه اکنون خیلی‌ها که هیچ ارتباطی ندارند نیز با هم دوست شده‌اند و در نتیجه خیلی‌ها که اکثر غریبه‌اند، از موضوعات شخصی ما آگاهی دارند. خوشبختانه برای رفع این مشکل راه کار ساده‌ای وجود دارد.

حل مسئله: پیامی به تمامی دوستان‌تان بفرستید و به آنها اطلاع دهید که می‌خواهید دست به خانه تکانی بزنید، از آنها بخواهید هر کسی که مایل است همچنان در جمع دوستان شما باقی بماند با ارسال پیامی مطلعتان نماید. این پیام را برای یک تا دو هفته پیگیری نمایید و بعد آنهایی که هیچ ارتباطی برقرار نکرده‌اند را از فهرست حذف کنید. البته اگر قصد داشته باشید این کار را به صورت دستی انجام دهید ممکن است روزها به درازا بیانجامد، اما می‌توانید از اسکریپت GreaseMonkey با نام FacebookDeletes استفاده کنید که کار را بسیار ساده کرده است.
6- صندوق پست الکترونیکی‌تان مملو از هرزنامه‌های فیس‌بوک شده است

مسئله: فیس‌بوک دوست دارد شما وقت بیشتری را در این شبکه اجتماعی تلف کنید و یک راه برای انجام این امر، ارسال مرتب نامه‌های الکترونیکی پیرامون وضعیت دوستان، گروه‌ها و غیره است. فرقی نمی‌کند که هر دقیقه نامه‌ای برایتان ارسال کند، این کار در روز بارها و بارها ادامه می‌یابد. درواقع این نامه‌ها یادآوری این است که در غیاب شما در فیس‌بوک چه می گذرد. با وجودی که این نامه‌ها می‌توانند مفید به نظر برسند؛ اما وقتی که تعداد آنها از حد و اندازه می‌گذرد خسته کننده و ملول آور می‌شوند.




حل مسئله: برای شروع، به صفحه تنظیمات مربوط به اعلانات در حساب کاربری فیس بوک تان سری بزنید. در ابتدا شاید کمی گیج شوید چرا که آنجا موارد بسیار زیادی وجود دارد که باید بررسی کنید، اما وضع به آن پیچیدگی‌ها که به نظر می‌رسد، نیست. در زیر عنوان «All Notifications» فهرستی از دسته‌بندی‌ها را ملاحظه می‌فرمایید. آن را گشوده و مواردی که به ارسال نامه یا پیامک منجر می‌شود را ملاحظه فرمایید. بهتر است در ابتدا تمامی موارد را غیر فعال کرده و سپس بازگردید و هر یک که به نظرتان مفید می‌آید را دوباره فعال نمایید. این فهرست بلندبالایی است و ممکن است در مواجهه با آن کمی ناشکیبایی کنید. به هر حال می‌توانید مطمئن باشید که پیام‌های ارسالی از سوی فیس‌بوک به حداقل ممکن رسیده است.

راه حل دیگر استفاده از سرویس The Friend Mail است، به کمک این سرویس می‌توانید از وقایع مهم مانند تولد دوستان فیس‌بوکیتان مطلع شوید.

7- همه وقت خود را در فیس بوک تلف نکنید

مسئله: روزانه چند ساعت را در فیس بوک صرف می‌کنید؟ برخی کل عمر خود را در فیس‌بوک تلف می‌کنند! شاید عجیب باشد که الان در فیس‌بوک نیستید و مشغول مطالعه این مقاله در زومیت می‌باشید، شاید هم لینک آن را در فیس‌بوک یافته‌اید و از اینجا سر در آورده‌اید! فیس‌بوک یکی از پدیده‌هایی است که به دشواری می‌توان از آن رهایی یافت. حتی یکبار سرزدن به آن در روز نیز می‌تواند تا حد زیادی از میزان خلاقیت شما بکاهد. اگر فکر می‌کنید که فیس‌بوک موجب شده تا بسیاری از کارهای‌تان انجام نشده باقی بماند، الان بهترین زمان برای ترک آن فرا رسیده است!



حل مسئله: می‌توانید خیلی ساده فیس‌بوک را ترک کنید، و به کارهای مهم‌تر تان برسید. اگر دانشجو هستید به فکر کتاب و درس و مدرسه باشید و اگر کار و کاسبی دارید به بیزینس بپردازید.

بهتر است قبل از ترک فیس بوک کلیه قابلیت‌های آن را غیرفعال کرده و تنظیمات مربوط به حریم خصوصی کاربران را نیز به نحوی تغییر دهید که حداقل اطلاعات فردی‌تان در اختیار دیگران قرار بگیرد. اگر دوست دارید می‌توانید به کمک این مقاله؛ ساعاتی را که در فیس بوک صرف می‌کنید رهگیری کنید و تصویری واضح از میزان استفاده‌تان بدست آورید. بدین ترتیب بهتر متوجه می‌شوید که چقدر از وقت با ارزش تان را در این سایت تلف می کنید.

منبع:مجله اینترنتی برترینها




نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:46 ب.ظ

حذف ضربات پنالتی از فوتبال؟...

///

رییس فیفا از فرانتس بکن باوئر، رییس افتخاری باشگاه بایرن مونیخ، خواسته که روشی جایگزین برای «تراژدی» پنالتی آخر بازی بیابد.


هفت صبح: رییس فیفا از فرانتس بکن باوئر، رییس افتخاری باشگاه بایرن مونیخ، خواسته که روشی جایگزین برای «تراژدی» پنالتی آخر بازی بیابد.

بکن باوئر رییس کارگروه فوتبال 2014 فیفا (فوتبال تسک فورس 2014) است که وظیفه آن ارایه پیشنهاد برای تغییر قوانین فوتبال است. سپ بلاتر گفت: «فوتبال وقتی به ضربات پنالتی می کشد می تواند تبدیل به تراژدی شود. شاید بکن باوئر و گروهش راه حلی برای این مساله بیابند، البته نه لزوما برای امروز بلکه برای آینده».

آخرین مسابقه مهمی که تکلیفش در ضربات پنالتی مشخص شد، فینال لیگ قهرمانان اروپا در 19 می 2012 بود. در آن بازی و در اتفاقی نادر در تاریخ رویارویی تیم های آلمانی و انگلیسی، بایرن مونیخ با وجود اینکه در وقت قانونی و اضافه بر بازی تسلط داشت، در ضربات پنالتی مغلوب چلسی شد و قهرمانی را تقدیم آنها کرد.



این دهمین بار بود که قهرمان یک جام باشگاهی اروپایی در ضربات پنالتی تعیین می شد.

در جام ملت های آفریقا هم زامبیا در ضربات پنالتی ساحل عاج را شکست داد و قهرمان شد. فینال جام جهانی هم تاکنون دوبار به ضربات پنالتی کشیده است. برزیل در سال 1994 در ضربات پنالتی ایتالیا را برد و ایتالیا هم در جام جهانی 2006 در ضربات پنالتی فرانسه را شکست داد و قهرمان شد.
سپ بلاتر، رییس سوئیسی فیفا، که روز جمعه (25 می) در کنگره فیفا صحبت می کرد برای نمونه به «تراژدی» پیروزی ایتالیا در ضربات پنالتی در جام جهانی 2006 اشاره کرد.



تکنولوژی خط دروازه

فیفا درباره استفاده از تکنولوژی خط دروازه هم اعلام کرده که این امکان روز 5 ژوئیه در شهر زوریخ به کار گرفته خواهد شد.

تکنولوژی چشم شاهین (هاوک – آی) با استفاده از دوربین های متعدد عبور توپ از خط دروازه را تشخیص می دهد. این تکنولوژی را شرکت های مستقل در بازی دوستانه انگلستان و بلژیک (دوم ژوئن) در ورزشگاه ومبلی آزمایش خواهند کرد. البته اطلاعاتی که این تکنولوژی راهم خواهد کرد در اختیار مسوولان رسمی برگزاری این مسابقه قرار نخواهد گرفت و تاثیری هم در تصمیم گیری داوران این دیدار نخواهد داشت.

منبع:مجله اینترنتی برترینها




نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:36 ب.ظ

توزیع مجدد چربی پس از عمل لیپوساکشن...


///

///
ندا فاضل (کارشناس تغذیه)
توزیع مجدد چربی پس از عمل لیپوساکشن

امروزه لیپوساکشن یکی از پرطرفدارترین عمل های زیبایی محسوب می شود.  درآمریکا سالانه حدود 450000 نفر تحت این عمل قرار می گیرند. اما آیا با این روش می توان برای همیشه چربی ها را از بین برد؟ مطالعه ای در این زمینه در دانشگاه کلورادو انجام گرفته و در مجله چاقی به چاپ رسیده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که این چربی می تواند تا یک سال بعد از جراحی مجددا بازگردد و در نواحی دیگر تجمع یابد  و احتمال بیشتر برای تجمع چربی در قسمت بالایی شکم، شانه ها و بازو وجود دارد.

در این مطالعه 32 خانم با تجمع چربی در ناحیه پایین شکم، ران یا باسن شرکت کردند. 14 نفر از افراد تحت عمل لیپوساکشن و 18 فرد هم  درگروه کنترل قرار گرفتند. میزان چربی بدن در هفته 6 بعد از جراحی ، شش ماه و یک سال بعد بررسی شد.

نتایج این مطالعه نشان داد که 6 هفته بعد از جراحی میزان کاهش چربی در گروه لیپوساکشن 2.1%و در گروه کنترل 0.28%بود اما شش ماه و یک سال پس از جراحی میزان چربی در گروه تحت لیپو ساکشن با گروه کنترل تفاوتی نداشت. میزان تجمع چربی در ناحیه ران ها کاهش پیدا کرده اما بافت چربی در ناحیه شکم افزایش یافته بود یعنی تنها محل تجمع آن تغییر کرده بود.

میزان چربی بدن تحت کنترل دقیق مکانیسم های خاصی قرار دارد که هنوز ناشناخته اند. این فرضیه توسط این مطالعه اثبات شد. به نظر می رسد که مغز ما از میزان چربی بدن مطلع است و به نحوی رفتار می کند که وزن فرد را بر اساس آن تنظیم کند. به همین دلیل است که بعد از خارج کردن چربی در بدن مجددا این چربی باز می گردد یا اکثر افرادی که وزن کم می کنند به تدریج به وزن قبلی خود باز می گردند. بنابراین پیشگیری از چاقی بسیار مهم است.

نکته عملی: لیپوساکش یک عمل جراحی زیبایی محسوب می شود و نمی توان از آن برای کاهش وزن استفاده نمود. نتایج مطالعات نشان می دهد که چربی خارج شده تا یک سال بعد از عمل مجددا بازگشته با این تفاوت که محل تجمع چربی تغییر پیدا کرده و در نواحی جدید مثل بازو، شانه و قسمت بالایی شکم انباشته می گردد و دلیل آن هم مکانیسم های مغزی است که هنوز ناشناخته است. بنابراین بهترین کار پیشگیری از چاقی است.

منبع: (Obesity19, 1388-1395 (July 2011   



منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:36 ب.ظ

ویتامین E و کبد چرب کودکان...

///

///
فرزانه نگهبان (کارشناس تغذیه)
ویتامین E و کبد چرب کودکان

متداول ترین نوع بیماری کبدی مزمن در کشورهای پیشرفته، کبد چرب غیر الکلی است. شدت بیماری کبد چرب غیر الکلی از استئاتوزیز (به معنی افزایش چربی در کبد بدون صدمه جدی) تا استئاتوهپاتیت غیر الکلی( چربی، التهاب و آسیب کبدی) می باشد. کبد چرب احتمال ابتلا کودک به بیماری های قلبی و سیروز کبدی را افزایش می دهد. مطالعات نشان داده اند که تجمع چربی اضافی در کبد با افزایش اکسیدان ها باعث آسیب سلول ها و بافت کبد می گردد. پژوهشهای قبلی نشان داده اند که کاهش وزن، سیر بیماری در کودکان را کند می کند. همچنین مطالعات جدید به اثربخشی ویتامین E در این زمینه اشاره کرده اند.

در این مطالعه 173 کودک سفیدپوست و اسپانیائی با رده سنی 8 تا 17 سال، در یک مطالعه به سه گروه دریافت کننده ویتامین E، متفورمین و پلاسیبو (دارونما) تقسیم شدند. 500 میلی گرم مت فورمین و در گروه دیگرIU400 ویتامین E دو بار در روز به مدت 2 سال توسط این کودکان دریافت می شد. طی این دو سال مداخله رژیمی و فعالیت بدنی  فقط به صورت دریافت توصیه های رژیمی خلاصه می شد.

نتایج این مطالعه که در مجله علمی JAMA منتشر شده است نشان داد، ویتامینEباعث بهبود یا رفع استئاتوهپاتیت غیرالکلی در حداقل نیمی از کودکان می گردد.بعد از 96 هفته مداخله، در 58% کودکان تحت درمان با ویتامین Eبهبودی حاصل شد. این میزان درگروه مت فورمین 41% و در گروه پلاسیبو 28% بود. ویتامین Eبه طور معناداری بزرگ شدن و مرگ سلول های کبدی را کاهش میداد. نه ویتامین Eو نه مت فورمین به طور معناداری در کاهش سطوح ALT(آلانین آمینو ترانسفراز) بهتر از پلاسیبو نبودند.تنها می توان گفت کاهش سطوح ALTدر گروه ویتامین E(طی 6 ماه) در مقایسه با گروه پلاسیبو (بعد از 2 سال)خیلی سریعتر رخ داد. در واقع اثرات مثبت توصیه های رژیمی و فعالیت بدنی منظم در همه کودکان دیده شد، و دریافت ویتامین Eدر کنار این توصیه ها روند بهبود را سریعتر می کرد.

نکته عملی: با توجه به اینکه اغلب کودکان مبتلا به کبد چرب دارای اضافه وزن بوده ومقاوم به انسولین هستند میتوان با رعایت رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم به راحتی این علائم را کنترل نمود. با وجود اینکه نتایج این مطالعه بسیار دلگرم کننده است اما توصیه می شود مصرف ویتامین E توسط بیماران حتماً با نظارت پزشک انجام گیرد.

منبع: JAMA. 2011;305(16):1659-1668




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:36 ب.ظ

مصرف مکمل ویتامینD در پیشگیری از شکستگی...

///

///
مونا متین (کارشناس تغذیه)
مصرف مکمل ویتامینD در پیشگیری از شکستگی

پوکی استخوان از عوارض یائسگی در زنان سالمند است که احتمال شکستگی استخوان را افزایش می دهد.چند سال قبل و بعد از یائسگی، عدم تعادل بین تشکیل و تحلیل استخوان ها شدت زیادی یافته و یک زن ممکن است در این زمان سالانه ۲-۵درصد از توده استخوانی خود را از دست بدهد.مطالعات قبلی به بررسی اثر مصرف مقادیر مکفی ویتامین Dمی تواند بر کاهش خطر شکستگی استخوان موثر پرداختند اما نتایج این مطالعات قطعی نمی باشد.

مطالعه ای جدید در همین راستا به منظور بررسی اثر ویتامین Dبا دوزبالا،  برروی  3432 زن 65 تا71 ساله صورت گرفت. 1586 نفر در گروه مطالعه و 1609 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. مداخله به این صورت بود که: روزانه 800 واحد ویتامین D و 1000 میلی گرم کلسیم به مدت سه سالبه افراد گروه مورد مطالعه داده شد.

نتایج مطالعه حاکی از آن بودند که احتمال انواع  شکستگی در گروه مصرف کننده ویتامین D  وکلسیم،17% کاهش داشته است. به طور اختصاصی تر می توان گفت که احتمال خطر شکستگی ساعد 30%  و احتمال خطر شکستگی دیگر استخوان های بدن غیر از ستون مهره ها 13% نسبت به گروه کنترل که مکمل دریافت نکرده بودند کاهش یافت.  همچنین خطرهرگونه شکستگی اندام فوقانی 25 %کاهش داشت. درحالیکه خطرشکستگیهای اندام تحتانی با مکمل درمانی رابطه مستقیمی نداشته و بدون تغییر بوده است.  نکته قابل توجه این که هیچکدام از این نتایج از لحاظ آماری معنادار نبوده است.

نکته عملی: از آنجا که احتمال شکستگی استخوان ها در زنان یائسه و سالمند بیشتر است؛ مصرف روزانه مکمل ویتامین Dوکلسیم ( البته با نظر پزشک ) توصیه می گردد. اما نتایج این مطالعه اخیر نشان می دهد که مصرف مکمل ویتامین D وکلسیم مانع از بروز شکستگی در زنان یائسه نمی شود. البته به نظر می آید مطالعات آتی برای نتیجه گیری نهایی ضروری است.

منبع: J Bone Miner Res.2010 Jul;25(7):1487-95.

 




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:34 ب.ظ

حفظ سلامتی در بارداری چند قلو...

///

///
دکتر حمیدرضا فرشچی
حفظ سلامتی در بارداری چند قلو

تغذیه مناسب، استراحت کافی و مراجعه‌ی منظم به پزشک، از اجزای ضروری برای حفظ سلامت هر مادر باردار می‌باشند.

مادر باردار دارای چند قلو، نسبت به مادر بارداری که یک جنین دارد، می‌بایست برنامه  قرار ملاقات‌هایی با تکرر بالاتر را  با پزشک متخصص زنان و زایمان خود داشته باشد (به عبارت ساده‌تر؛ بیشتر تحت نظر و مراقبت پزشک متخصص باشد).

مراقبت‌های دقیق و مکرر در دوران قبل از زایمان، از بیشترین اهمیت‌ها در یک بارداری چند قلو  برخوردار است. لذا می‌بایست همواره  تحت نظر پزشکان متخصص و حاذق باشید که در مورد بارداری چندگانه، تبحر و اطلاعات کافی دارند. چرا که بارداری‌های چند قلو  ذاتاً پر خطر به حساب می‌آیند و نیازمند مراقبت و توجه ویژه تری هستند.

به جای این که دنبال کسب اطلاعات از دوستان و اطرافیان باشید، بهتر است که از پزشک معالج‌تان در خواست راهنمایی و معرفی تسهیلات مناسب برای بارداری چند قلو را نمایید. برای مثال می‌بایست در برنامه پیشگیری از تولد نوزاد نارس در بیمارستان قرار داشته باشید. همچنین در بیمارستان مورد نظرتان باید امکان دسترسی فوری به یک بخش تخصصی مراقبت ویژه نوزادان (NICU) موجود باشد، تا اگر زایمان زودرس داشتید و یا احیاناً کودکتان با یک مشکل در سلامتش متولد شد، سریعاً به بخش مذکور منتقل شود.

 

تغذیه

اگر چند قلو باردار هستید؛ می‌بایست از الگوی کلی تغذیه‌ی سالم در دوران بارداری، شامل افزایش دریافت کلسیم و اسیدفولیک، پیروی کنید.

زنان باردار به دریافت کلسیم اضافی نیاز دارند و باید شیر اضافی و یا آب پرتقال غنی شده، بروکلی، ماهی و دیگر غذاهای غنی از کلسیم را به رژیم غذایی‌شان اضافه نمایند.

مانند تمام زنان باردار، در زنان باردار چند قلو نیز مصرف اسید فولیک کافی بسیار مهم است. مصرف اسید فولیک از یک ماه قبل از بارداری تا 3 ماه پس از بارداری، موجب کاهش خطر نواقص لوله عصبی مانند اسپینابیفیدا در کودک می‌شود.

اگر چندقلو باردارید؛ یک ماده‌ی غذایی دیگر که افزایش مصرف آن برای شما مهم است، پروتئین می‌باشد. پروتئین عملکردهای مهم متعددی را بر عهده دارد. اول این که پروتئین مواد لازم برای ساخت بافت‌های بدن جنین را فراهم می‌کند. همچنین پروتئین برای تنظیم آنزیم‌های موثر در رشد و عملکرد بدن مفید است.

در طی بارداری افزایش ذخیره آهن برای هموگلوبین(Hb) مورد نیاز است. هموگلوبین جزیی از گلبول قرمز است که حامل اکسیژن جهت انتقال به بافت‌ها است. آهن ناکافی منجر به ایجاد شرایطی موسوم به آنمی فقر آهن می‌گردد. آنمی وقتی اتفاق می‌افتد که شمار گلبول قرمز در بدنتان کاهش یابد، که این عارضه در بارداری‌های چند قلویی نسبتاً رایج است. آنمی می‌تواند سبب کاهش اشتها و خستگی مفرط در طی بارداری، به موازات کاهش موجودی اکسیژن جهت رشد و نمو کودک گردد. پزشک معالجتان به احتمال زیاد مصرف مکمل آهن را برای شما تجویز خواهد نمود، چرا که ممکن است رژیم غذایی شما به تنهایی نتواند نیاز شما برای این ماده معدنی را تأمین نماید.

جذب آهن هنگامی که با غذاهای غنی از اسید ترکیب می‌شود، بیشتر می‌گردد. برای مثال از بین لبنیات تنها ماست به علت محتوای اسید لاکتیک‌اش می‌تواند در جذب آهن موثر باشد.  خوراکی‌های حاوی ویتامین ث بالا به جذب آهن کمک می‌کنند از جمله: آب پرتقال، میوه‌ها.

همچنین جنین اضافی به معنای افزایش نیاز به تمام مواد مغذی (از جمله: روی، مس، ویتامین ث و ویتامین دی) است. لذا مهم است که مکمل تجویز شده برای دوران پیش از بارداری‌تان را هر روز مصرف کنید. ولی صرفاً به این سبب که بیش از یک کودک را باردار هستید نباید بیش از یک عدد مکمل را در دوران باردار مصرف کنید چرا که مصرف بیش از حد آن می‌تواند مضر باشد.

 

وزن شما

مادرانی که چند قلو باردارند انتظار می‌رود که وزن بیشتری را در دوران بارداری نسبت به مادرانی که یک جنین را حمل می‌کنند، اضافه کنند. ولی اینکه دقیقاً چه میزان وزن را می‌بایست در بارداری‌تان اضافه نمایید؛ بستگی به وزن پیش از بارداری و تعداد جنین‌های‌تان دارد، لذا برای کسب اطمینان با پزشک معالجتان مشورت کنید.

به طور کلی برای هر جنین می‌بایست حدود 300 کیلوکالری اضافه تر مصرف شود ولی به احتمال زیاد وقتی که ناحیه شکم شما توسط بچه‌ها اشغال شده باشد، مصرف مقادیر زیادی غذا دشوار می‌گردد. لذا سعی کنید وعده های غذایی کوچک‌تر را در دفعات بیشتر مصرف نمایید.

 

آسودگی شما

هرچند که بارداری چند قلو بدین معناست که شما احتمالاً ناراحتی‌های مرسوم دوران بارداری را با شدت بیشتری تجربه می‌نمایید. مراقبت از خودتان می‌تواند به تخفیف استرس‌های بارداری کمک نماید. حتی یک حمام گرم می‌تواند روح و روان شما از ارتقا بخشد، فقط باید اطمینان کسب کنید که شخصی را در اطرافتان دارید که به شما در برخواستن از وان حمام کمک نماید.!

همسر شما نیز می‌تواند برای کمک و دلگرمی شما سعی کند. گاهی یک اقدام ساده مانند حضور شخصی برای شانه کردن موهای سرتان می‌تواند موجب برطرف شدن کوتاه مدت ناراحتی‌هایتان شود. همچنین مفید است که همسرتان به یاد داشته باشد که بدن شما دست‌خوش تغییرات هورمونی متعددی می‌باشد و لذا باید بیشتر مراقب روح و روان شما باشد. ارتباط، تفاهم و درک متقابل می‌تواند از راهکارهای موثر برای لذت بردن واقعی از این دوران خاص در زندگی‌تان باشد.

 

آماده شدن برای تولد کودک

آماده شدن برای تولد چند قلو زایی ممکن است قدری نگران کننده باشد، و نگرانی‌ها در مورد زایمان زودهنگام می‌تواند فشار روحی مضاعفی را به شما تحمیل کند. بهترین راهکار برای آسودگی خاطرتان این هست که بدانید و به خود یادآوری کنید که مجموعه‌ای از حمایت و پشتیبانی‌ها در اطراف شما وجود دارند از جمله: پزشکان ماهر، پرسنل بیمارستان، حمایت همسرتان، اعضای خانواده و دوستان ...

برای کمک به احساس آسودگی بیشتر در مورد زایمان‌تان اگر هنوز در مورد نوع  زایمان تصمیمی نگرفته‌اید؛ باید پیش از فرا رسیدن موعد مقرر در مورد گزینه های زایمان واژینال(طبیعی) و یا زایمان با جراحی سزارین، با پزشک معالجتان مشورت کنید. فاکتورهای متعددی بر میزان ایمنی هر کدام از روش‌های مذکور موثر هستند. حتی اگر شما و پزشک معالجتان در مورد استفاده از زایمان طبیعی توافق نظر دارید ولی ممکن است برخی رویدادها، شرایط را به نحوی کنند که نیاز به عمل سزارین شود.






منبع:http://www.novindiet.com





نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:34 ب.ظ

...پیشگیری از تخریب پیشرونده شبکیه با مصرف امگا 3

///

///
ملیکا ملک (کارشناس تغذیه)
پیشگیری از تخریب پیشرونده شبکیه با مصرف امگا 3

دژنراسیون ماکولا   (AMD or ARMD)یا تباهی لکه زرد، شایعترین علت کوری در افراد مسن است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب می‌شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.دژنراسیون ماکولا در افراد بالای ۶۵سال و زنان شایعتر بوده است. در اکثر موارد این بیماری با افزایش سن بوجود می‌آید. عواملی که شانس ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد عبارتند از: سابقه خانوادگی، مصرف سیگار، فشار خون بالا، دوربینی و چاقی.نتایج مطالعات صورت گرفته نشان می دهد  که  نقش تغذیه سالم در روند از بین رفتن این سلولها در طی افزایش سن مهم است.مصرف منظم ماهی و اسید چرب های امگا3 با کاهش قابل توجه در خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا همراه است. حدود 9میلیون امریکایی بالای 40 سال علایم این بیماری را دارند و حدود 7میلیون نفر در مراحل اولیه آن به سر می­برند.

برای بررسی اثر مصرف اسیدهای چرب موسوم به امگا3، مطالعه­ای ده ساله بر روی بیش از 38 هزار زن که در ابتدا دچار اختالال بینایی دژنراتیو نبودند، انجام گرفت.  پژوهشگران در این مطالعه، میزان مصرف اسید چرب های خاص از انواع امگا3 مثل دیکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک و اسید چرب های امگا6 و اسید آراشیدونیک وکلسترول را مورد توجه و بررسی قرار دادند.

نتایج مطالعه نشان داد که  زنانی که دیکوزاهگزانوئیک اسید(امگا3) بالاتری مصرف کرده بودند(با مصرف ماهی)، در مقایسه با زنانی که مصرف کمتری داشتند خطر ابتلا به نوع اختلال بینایی به میزان 38%کاهش یافته و همین نتیجه مشابه در رابطه با مصرف ایکوزاپنتانوئیک بالاتر دیده شده است. نتایج تحقیقات نشان داد که مصرف یک یا چند وعده ماهی در هفته اثر حفاظتی بهتری نسبت به استفاده کمتر از یک بار در ماه دارد و خطر ابتلا را تا 42%کم می­کند.

نکته عملی: با توجه به اینکه با افزایش سن در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولا و کاهش دید هستیم و پیشرفت این بیماری با تغذیه سالم بسیار مرتبط است،  توصیه به مصرف بالای اسید چرب امگا3 یعنی مصرف ماهی یک یا چند بار در هفته می تواند در پیشگیری از ابتلا به این نوع اختلال بینایی موثر باشد.

منبع: Arch Ophthalmol, 2011




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:32 ب.ظ

برای عاشقان فست فود...

///

///
دکتر حمیدرضا فرشچی
برای عاشقان فست فود

تجربیات کلینیکی نشان داده اند که کالری مواد غذایی تنها مولفه در کنترل وزن نمی باشد. این بدان معناست که در یک فرد چاق که برنامه ای برای رژیم غذایی خود ندارد،  این تعهد که من از هر نوع غذای مورد علاقه من جمله فست فود استفاده می کنم و در عوض آن از سایر مواد غذایی خود کم نموده تا وزنم را کنترل نمایم، عملی نخواهد بود. پس وابستگی به این نوع غذاها و استفاده روزمره از این مواد غذایی با رژیم سالم سازگاری نخواهد داشت.

سوال دوم آن که چه مشکلاتی برای شما بدنبال مصرف غذاهای فست فود ایجاد می شود؟

 اولین مشکل اساسی غذاهای فست فود ارائه شده در ساندویچ فروشی و یا پیتزافروشی ها و یا رستورانهای که  مرغ سرخ شده سرو می کنند این است که این غذاها اغلب غنی از چربی و کالری هستند. لذا از نقطه نظر حفظ سلامتی و نیز رعایت رژیم ، مصرف این نوع غذاها مضر می باشد. جالب است بدانید که حتی اگراین نوع غذاهای فست فود  شامل غذاهایی باشد که شما ظاهرا فکر کنید چربی زیاد ندارند مثل :مرغ، ماهی و برگرهای سبزیجات.  برای مثال بد نیست بدانید که یک ساندویچ برگر سبزیجات  تقریبا دارای 25 گرم چربی است (که این مقدار تقریبا 2 برابر چربی همبرگر است).

اما واقعیت آنست که باید پذیرفت حذف کامل این نوع غذاها از سبد غذایی خیلی از خانواده ها تقریباً غیر ممکن است. مهم آن است که شما باید یک تعادلی را در دریافت همه مواد غذایی حتی این گونه مواد غذایی مضر داشته باشید بدین معنا که شاید شما بتوانید ماهی یک بار و یا حتی با تواتر بیشتر از این مواد غذایی استفاده نمایید ولی مهم آنست که این غذاها نباید در سبد معمول غذایی شما قرار گیرد. بر این اساس در یک رژیم غذایی در ابتدا تلاش می شود شما با تکنیکهایی بیاموزید که یک برنامه غذایی منظم داشته باشید. پس از یک دوره برنامه ریزی شده که در طی آن از دریافت مواد غذایی فست فود باید پرهیز نمایید با اصلاح شیوه تغذیه شما می توانید بر اساس علایق غذایی تان، اصلاحات خاصی را در رژیم لاغری داشته باشید، بدین معنا که از این گونه مواد غذایی در حجم کم در برنامه ماهانه غذایی خود بگنجانید. چراکه نکات مثبت هم در برخی ازغذاهای مذکور وجود دارد، برای مثال یک ساندویچ برگر گوشت گاو غنی از پروتئین، آهن قابل جذب، ویتامین های گروه ب و روی است و لذا این مورد به عنوان یکی از گزینه های مناسبی است که به عنوان غذاهای فست فود تعریف شده است. در واقع این عمل سرخ کردن و اضافه نمودن مایونز هست که وعده های غذایی برگر را پرچرب می سازد، لذا رستورانهایی که از روغن کمتر و یا مایونز کم چرب استفاده می کنند و حجم ساندویچ کوچکتری عرضه می نمایند، ترجیحا بهتر خواهند بود.

نکته اساسی دیگر که باید بدان توجه نمایید آنست که شما می توانید انتخابهای سالمتری را از بین فست فودها داشته باشید. برخی از مواد غذایی چربی وکالری کمتری از بقیه غذاهای فست فود دارند و لذا شما می توانید برای مثال یک پیتزای کم چرب تر یا پیتزای کامل سبزیجات(که واقعا در منوی غذایی با همچین نام هایی معرفی شده اند) را در هنگام رفتن به رستوران انتخاب نمایید و یا از مرغ کبابی  و یا جوجه کباب به جای مرغ سرخ شده استفاده نمایید.

یک راه حل دیگر بویژه در خانواده هایی که استعداد چاقی بالاتر است و از این نوع غذاها لذت می برند، درست کردن این غذاهای رستورانی در منزل است زیرا در منزل شما می توانید محتوای چربی و کالری را کنترل کنید. تجربیات حاصل از درمان بیماران چاق نشان می دهد بسیاری از افرادی که به غذاهای فست فود عادت کرده اند، تمایل دارند که به سمت تغذیه سالم تر بروند ولی فقط به خاطر آنکه از مزه غذاهای سالم خوششان نمی آید به فست فودها روی می آورند. در این زمینه داشتن دستورات غذایی سالم و متنوع که در عین حال خوشمزه باشد ضروری است. علاوه بر اینکه شما می توانید بتدریج ذائقه تان را نسبت به چربی زیاد عوض کنید. همانطور که نسلهای قبلی ما نه تنها به این نوع غذاها آشنا نبودند بلکه در صورت دسترسی به این غذاها از آن لذت نمی بردند ولی ما به تدریج ذائقه مان را آموزش دادیم که عاشق فست فود باشند. البته این امر از یک سو نیازمند جلسات مشاوره در طی یک دوره زمانی و از سوی دیگر برخورداری از دستورات آشپزی برای غذاهای سالم که حاوی چربی کمتر و انرژی متعادل هستند می باشد.

 منابع:

  1. Mesas AE, et al. Obes Rev. 2011. 
  2. Rosenheck R. Obes Rev. 2008

 




منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:32 ب.ظ

افزایش توده ماهیچه ای و کاهش خطر دیابت...


///

///
زهرا جمشیدی - کارشناس تغذیه
افزایش توده ماهیچه ای  و کاهش خطر دیابت

با افزایش ناگهانی و چشمگیر چاقی در سطح جهان پیش بینی می شود که شیوع دیابت نیز، به عنوان علت اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، روبه افزایش باشد. مقاومت به انسولین منجر به افزایش سطوح گلوکز به بالای محدوده نرمال شده و لذا مقاومت به انسولین به عنوان فاکتور اصلی ابتلا به دیابت و پیشرفت آن به حساب می آید. مطالعات پیشین نشان داده اند که توده کم ماهیچه ای ریسک فاکتوری برای مقاومت به انسولین خواهد بود ولیکن تاکنون مطالعه ای به بررسی اینکه آیا افزایش توده ماهیچه ای تا حد متوسط یا بالاتر از متوسط، مستقل از سطوح چاقی، منتهی به بهبود تنظیم قند خون خواهد شد یا خیر نپرداخته است.

یافته های مطالعه اخیری که در مجله(JCEM)(Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism)به چاپ رسیده است حاکی از آن است که هرچه توده ماهیچه ای تام فرد بیشتر باشد، ریسک ابتلا به مقاومت به انسولین (مرحله ی پیش از دیابت) کمتر خواهد بود. مطالعه ی فوق به بررسی ای فراتر از تمرکزهای معمول بر موضوع کاهش وزن و بهبود شرایط متابولیکی پرداخته است.

محققین مطالعه به بررسی ارتباط توده ماهیچه اسکلتی با مقاومت به انسولین و اختلالات متابولیکی قندخون در یک نمونه 13644 نفری پرداختند. شرکت کنندگان بالای 20 سال سن داشتند و هیچ یک باردار نبوده و وزنی بالاتر از 35 کیوگرم داشتند.

محققین ثابت کردند که توده ماهیچه ای بیشتر (نسبت به سایز بدن) با حساسیت بهتر انسولین و ریسک کمتر پره دیابت و حتی دیابت ارتباط مستقیم دارد. در واقع این مطالعه نقش مهم حفظ تناسب اندام و ساخت ماهیچه را پیشنهاد می کند؛ و پیغام خوشی است برای بسیاری بیماران دچار اضافه وزن که در کاهش وزن موفق نبوده اند. بدین معنا که هر نوع تلاشی در فعالیت بدنی و افزایش بافت ماهیچه ای ستودنی بوده و منجر به تغییرات مثبت متابولیکی خواهد شد.

نکته عملی: یافته های این مطالعه پیشنهاد می کنند که در کنار کنترل تغییرات در دور کمر و BMIبایستی به کنترل توده ماهیچه ای نیز پرداخته شود. شایان ذکر است که مطالعات بیشتری به منظور تعیین نوع و طول مدت فعالیت بدنی مورد نیاز برای بهبود انسلولین و متابولیسم گلوکز در افراد در معرض خطر احتیاج است.

منبع: ournal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 2011;



منبع:http://www.novindiet.com



نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:یکشنبه 7 خرداد 1391-02:32 ب.ظ

...نوشیدنیهای با قند مصنوعی وابتلا به دیابت نوع 2

///

///
سودابه صمدی (کارشناس تغذیه)
نوشیدنیهای با  قند مصنوعی وابتلا به دیابت نوع 2

همزمان با رشد روز افزون جمعیت افراد مبتلا به دیابت، تبلیغات محصولات مرتبط با این بیماران نیز افزایش می یابد . محصولاتی مثل قندهای مصنوعی  که می کوشند طعم شیرین قند را به این بیماران بچشاند. در مطالعات پیشین نقش نوشیدنی های حاوی قندهای طبیعی و افزایش ابتلا به دیابت نوع2 مشخص شده بود ولیکن ارتباط مصرف نوشیدنی های حاوی قندهای مصنوعی (مانند آسپارتام و ساخارین) و ابتلا به دیابت نوع 2 مشخص نشده است.

به همین جهت مطالعه ای که اخیرا صورت گرفته و 20 سال به طول انجامیده است به بررسی ارتباط نوشیدنی های شیرین شده با قند طبیعی و مصنوعی و میزان شیوع ابتلا به دیابت نوع 2 پرداخته است. افراد تحت مطالعه در این بررسی 40389 مرد سالم بودند.

در این مطالعه ریسک ابتلا به دیابت در مصرف کنندگان نوشیدنیهای حاوی قند طبیعی با قند مصنوعی در مدت 20 سال مورد مقایسه قرار گرفتند. به طور کلی نوشیدنی های حاوی قند طبیعی مانند سودا ، لیمونات، آب میوه و نوشیدنی ها تهیه شده با قند مصنوعی شامل سودای رژیمی و دیگر نوشیدنی های رژیمی ، از جمله نوشیدنی هایی بوند که در این مطالعه مورداستفاده قرار گرفتند.

در این بررسی عوامل مداخله گر مانند مصرف مولتی ویتامین ها، سابقه فامیلی، تری گلیسیرید بالا در مرحله شروع مطالعه، فشار خون بالا، مصرف دیورتیک ها، رژیم های استفاده شده، کل انرژی دریافتی و نمایه توده بدنی در آنالیزهای مختلف به ترتیب تعدیل شدند و ثابت در نظر گرفته شد.

نتایج این مطالعه نشان داد که دریافت نوشیدنی های حاوی قند طبیعی و قند مصنوعی به صورت معنی داری با ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط داشت. به علاوه دیده شد که جایگزینی 1 واحد از نوشیدنی های حاوی قند طبیعی با 1  فنجان (237 میلی لیتر) قهوه سبب کاهش 17 درصدی خطر دیابت نوع 2 شد.

نکته عملی: مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند طبیعی به صورت مشخص و معنا داری سبب افزایش خطر دیابت نوع 2 می شود. اما رابطه مصرف نوشیدنیهای حاوی قند مصنوعی و ابتلا به دیابت نوع دو بنا بر شرایط سلامت فرد، شاخص توده بدنی رژیم غذایی قبلی افراد می تواند متفاوت باشد. لذا باید توجه داشت که این بدان معنا نیست که مصرف قندهای مصنوعی در افراد با ذائقه شیرنی دوست، بتواند از ابتلای آنان به دیابت به صورت کامل جلوگیری نماید.

منبع: َAJCN, March 2011




منبع:http://www.novindiet.com






  • تعداد صفحات :89
  • 1  
  • 2  
  • 3  
  • 4  
  • 5  
  • 6  
  • 7  
  • ...