تبلیغات
از هر دری سخنی - میوه‌ها و سبزی‌ها سرطان‌زا می شوند...

تمام رویاهای ما میتوانند محقق شوند به شرط آنکه ما شجاعت دنبال کردن آنها را داشته باشیم


Admin Logo
themebox Logo
نویسنده :یوسف نصیری
تاریخ:جمعه 30 تیر 1391-01:48 ق.ظ

میوه‌ها و سبزی‌ها سرطان‌زا می شوند...

سیب زمینی

///

سیب زمینی چندی پیش، دبیر پنجمین همایش سالانه انجمن سرطان ایران نسبت به شیوع سرطان‌های دستگاه گوارش هشدار داد و گفت که ‌بقایای سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، سلامت ایرانیان را به خطر انداخته و باید از به کارگیری کودهای ازته ممانعت به عمل آید. تحقیقات ‌نشان داده‌اند که نیترات موجود در این کودها موجب انواع سرطان‌های گوارشی می‌شود. از طرفی سرطان معده هم‌اکنون شایع‌ترین نوع سرطان در ایران است که متاسفانه همچنان در حال افزایش است و یکی از دلایل این امر می‌تواند استفاده از کودهای نیترات‌دار به خصوص در نواحی شمالی کشورمان باشد.
مهندس وحید متقی، کارشناس ارشد کشاورزی، در این باره توضیح می دهند:

استفاده از کودهای شیمیایی چه عوارضی را به میوه‌ها و سبزی‌هایی که مصرف می‌کنیم، تحمیل می‌کند؟

سال‌ها ست که کشورهای توسعه یافته و پیشرفته، استفاده از کودهای شیمیایی را به دلیل سرطان‌زا بودن‌شان ممنوع اعلام کرده‌اند، اما متاسفانه در کشور ما برای واردات این کودها یارانه پرداخت می‌شود و باید بدانید که این کودها سرطان‌ زا هستند.

با توجه به سرطان‌زا بودن این کودها، چرا همچنان از این کودها استفاده می‌شود؟

استفاده از این کودها موجب بزرگ و سنگین شدن سبزی‌های غده‌ای مانند سیب زمینی‌ می‌شود و سود بیشتری را برای باغدار به دنبال دارد و بیشتر این باغداران نیز نمی‌دانند که این کودها به عنوان یک عامل سرطان‌زا شناخته شده اند و مسئولان باید در این زمینه هر چه زودتر تدابیر لازم را بیندیشند، زیرا در حالی مردم را به خوردن سبزی و صیفی‌جات به منظور مقابله با سرطان ترغیب می‌کنیم که به دلیل استفاده از کود ازته، این سبزی‌ها منشا سرطان‌ها هستند. از طرفی، گیاهان غده‌ای مانند سیب‌زمینی بیشتر کودهای اوره و فسفر را جذب می‌کنند و دلیل تیره و سیاه شدن سیب‌زمینی پس از برش دادن و در معرض هوا قرار گرفتن به وجود نیترات برمی گردد که ماده‌ای سرطان‌زا است. حتی گفته می‌شود که مصرف بیش از حد سموم دفع آفات در شمال کشور، موجب افزایش روزافزون سرطان‌های دستگاه گوارش در این مناطق شده است. بر اساس آمار، سرطان معده نیز در بیشتر کشورهای دنیا از جمله در کشورهای آمریکایی، اروپایی، آفریقایی و حتی آسیایی در رده سوم و یا چهارم قرار دارد، اما در ایران در رده اول سرطان‌ها جای گرفته و همچنان رو به افزایش است و استفاده از کودهای حاوی نیترات یکی از دلایل عمده رشد این نوع سرطان‌ در ایران به حساب می‌آید.

آیا همه کودهای شیمیایی خاصیت سرطان‌زایی دارند؟

کودهای شیمیایی هر ترکیبی که داشته باشند و با هر اصطلاحی شامل کودهای ازت، کودهای اوره و فسفره به کار گرفته شوند، اساس همه شان نیترات است که در تمام این کودها وجود دارد و به عنوان ماده سرطان‌زا ته‌نشین می‌شود. در حقیقت به گفته متخصصان، همین نیترات است که موجب بروز سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود.
هویج و سیب زمینی

بیشترین جذب این سموم در چه سبزی‌هایی دیده می‌شود؟

نیترات می‌تواند در همه انواع سبزی و میوه نفوذ کند، اما محصولاتی که در داخل زمین جای می‌گیرند مثل پیاز، سیب زمینی و هویج قابلیت جذب بیشتری دارند و نیتراتی را که به درون زمین نفوذ می‌کند، جذب می‌کنند. البته به طور کلی نیترات در سطح و عمق زمین بیشتر باقی می‌ماند و به همین دلیل انواع میوه و سبزی نیز که به‌ صورت بوته‌ای در سطح زمین رشد می‌کنند و ارتفاع کمی دارند، بیشتر در معرض جذب این ماده سرطان‌زا قرار دارند، اما میوه‌های درختی و به‌طور کلی گیاهانی که ارتفاع بیشتری دارند، کمتر در معرض نفوذ نیترات هستند.
امروزه وجود میوه‌ها و سبزیجات درشتی که فاقد طعم و خاصیت‌های چند دهه پیش هستند، نیز ناشی از استفاده بی‌رویه همین کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات و باقی ماندن ترکیبات شان در این محصولات است.

آیا این خاصیت سرطان‌زایی، با شستن و ضدعفونی کردن و پختن از بین می‌رود؟

متاسفانه ذرات این کودهای شیمیایی ممنوعه، به داخل میوه و سبزی راه پیدا می‌کند و با هیچ روشی از بین نمی‌رود و به همین دلیل است که گفته می‌شود مصرف چنین محصولاتی ابتلا به سرطان‌های گوارشی را به همراه دارد. باز هم تاکید می‌کنم که تغذیه گیاهان با کودهای شیمیایی و رعایت‌نکردن اصول علمی در تولید میوه و سبزی در ایران به مرز هشداردهنده‌ای رسیده است به گونه‌ای که کارشناسان درباره آثار و پیامدهای منفی آن بر سلامت شهروندان اظهار نگرانی می‌کنند اما مسئولان، این امر را جدی نمی‌گیرند.
شستن هویج

شما در این زمینه چه توصیه‌ای به هموطنان‌مان که این میوه‌ها و سبزی‌ها را مصرف می‌کنند، دارید؟

توصیه می‌کنم که هموطنان حتی‌الامکان از میوه‌ها و سبزی‌ها ارگانیک (بدون استفاده از کود شیمیایی و به طور طبیعی پرورش داده می شوند) استفاده کنند. از طرفی به دلیل آنکه بیشتر سموم محلول در چربی هستند، روی پوست میوه قرار گرفته و هنگام شستشو با آب از بین نمی‌روند. بنابراین توصیه می‌شود برای پاک کردن سموم از روی میوه‌ها و سبزی‌ها آنها را با کمی مواد ضدعفونی‌کننده یا نمک شسته و سبزی‌ها را کاملاً آب‌کشی کنند تا سم شان از بین برود.
به طور کلی، هر یک کیلوگرم میوه تازه باید ۵۰ میلی‌گرم نیترات داشته باشد و اگر از این مقدار بیشتر شود، مضر خواهد بود. درشتی میوه‌ها نیز در بیشتر مواقع به دلیل نیترات بالای آنها است. بنابراین توصیه می‌شود در انتخاب میوه‌ها دقت کرده و از میوه‌های درشت صرفه نظر کنید. میوه‌های متوسط یا کوچک با رنگ روشن جزء مناسب‌ترین‌ها هستند، زیرا تیره بودن میوه نیز نشان دهنده نیترات بالای آن است. با این حال، بدن مکانیزم دفاعی قوی دارد که در برابر سموم وارد عمل شده و موجب دفع سموم می‌شود، ولی در صورتی که مواد مضر برای طولانی‌مدت وارد بدن شوند، می‌توانند اثرگذار باشند.
سامان گلناری
هفته نامه سلامت



منبع
http://www.parscloob.com/




Foot Problems
سه شنبه 17 مرداد 1396 12:13 ق.ظ
Hey! I'm at work browsing your blog from my new iphone 4!

Just wanted to say I love reading through your blog and look forward
to all your posts! Keep up the outstanding
work!
What do you do when your Achilles tendon hurts?
دوشنبه 16 مرداد 1396 12:10 ق.ظ
Hi, I do believe this is an excellent web site.

I stumbledupon it ;) I may come back yet again since I saved as a favorite it.

Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.
Can you grow taller with exercise?
یکشنبه 15 مرداد 1396 12:38 ق.ظ
Hiya! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd
ask. Would you be interested in trading links
or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
My website discusses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
If you happen to be interested feel free to send me an e-mail.
I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!
https://figueroaeuggnxornk.wordpress.com/2015/06/25/hammertoe-treatments
چهارشنبه 3 خرداد 1396 08:17 ب.ظ
Howdy great blog! Does running a blog like this take
a massive amount work? I've no expertise in programming but I had been hoping to start
my own blog in the near future. Anyhow, should you have any recommendations
or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject nevertheless I simply needed to
ask. Kudos!
BHW
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396 05:53 ب.ظ
hello there and thank you for your info – I've
certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load properly.
I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances
times will sometimes affect your placement in google and can damage your quality
score if ads and marketing with Adwords. Anyway I'm
adding this RSS to my email and could look out for a
lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon.
BHW
چهارشنبه 23 فروردین 1396 10:43 ب.ظ
Hello! I've been reading your blog for a long time now and finally got
the courage to go ahead and give you a shout out from
New Caney Texas! Just wanted to say keep up the great job!
manicure
دوشنبه 21 فروردین 1396 06:38 ب.ظ
It's very trouble-free to find out any topic on net as compared to books,
as I found this article at this web page.
manicure
یکشنبه 20 فروردین 1396 05:01 ق.ظ
Hi there, You've done a fantastic job. I'll definitely digg it and personally suggest
to my friends. I'm confident they will be benefited from this web site.
manicure
جمعه 18 فروردین 1396 03:43 ب.ظ
It's wonderful that you are getting thoughts from this post as well as
from our argument made at this place.
BHW
دوشنبه 14 فروردین 1396 10:30 ق.ظ
Thanks for sharing your thoughts about میوه‌ها.
Regards
mehran
دوشنبه 18 دی 1391 06:12 ب.ظ
سلام من رو هم لینک کنید. ادرس ایمیلت رو می دی یک چیز با حال بریزم برات
آرش
دوشنبه 15 آبان 1391 07:55 ب.ظ
به نام خدا
به جای این کودها میتوان از کودهای طبیعی تر مثل کمپوست ها استفاده کرد.
مهرداد
جمعه 30 تیر 1391 09:07 ب.ظ

۩▓۩ ๑۩۞۩๑۩▓۩ ๑۩۞۩۩▓۩ ๑۩۞۩๑▒ ๑۩۞۩๑▒

★。˛ °.★__ *★* *˛.
˛ °_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\ *. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
... ... ¯˜"*°•♥•°*"˜¯`´¯˜"*°•♥•°*"˜¯` ´¯˜"*°´¯˜"*°•♥•°*"˜¯`´¯˜"*°•

مـــــاه رمـــــضــــــــــان، مــــــــاه میــہــمانـے خــــدا مــــبــــارکـــــ

★。˛ °.★__ *★* *˛.
˛ °_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\ *. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
... ... ¯˜"*°•♥•°*"˜¯`´¯˜"*°•♥•°*"˜¯` ´¯˜"*°´¯˜"*°•♥•°*"˜¯`´¯˜"*°•

۩▓۩ ๑۩۞۩๑۩▓۩ ๑۩۞۩۩▓۩ ๑۩۞۩๑▒ ๑۩۞۩๑▒
شیرین
جمعه 30 تیر 1391 12:00 ب.ظ
خیلی وقت بود وبتون باز نمیشد
خوشحالم که دوباره هستید
ali
جمعه 30 تیر 1391 11:50 ق.ظ
سلام . وب قشنگی داری . بد نیست یه مقدار روی قالبش کار کنی (البته ببخشیدا فقط نظر شخصیمو گفتم)
موفق و پایدار باشی
علی همتی
محمد
جمعه 30 تیر 1391 09:52 ق.ظ
سلام.پستای قشنگ ومفیدی گذاشتی خسته نباشید.به منم سربزن منتظرتم.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر